Gesloten consultaties
Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.
Er zijn in totaal 3086 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 128
- 129
- 130
- ...
- 309
- volgende pagina
-
Wijziging regeling afwijkende inschrijving HO COVID-19
In het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en de Wet studiefinanciering 2000 betreffende tijdelijke voorzieningen voor het studiejaar 2021-2022 in verband met COVID-19 is in de WHW opgenomen dat het instellingsbestuur studenten mag inschrijven die vanwege COVID-19 nog niet voldoen aan alle (nadere-)vooropleidings- of toelatingseisen. Met deze regeling wordt voorzien in een nadere uitwerking van deze bevoegdheid.
-
Regeling extra reisvoorziening COVID-19
In het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en de Wet studiefinanciering 2000 betreffende tijdelijke voorzieningen voor het studiejaar 2021-2022 in verband met COVID-19 is de Wsf 2000 opgenomen dat een student in verband met de uitbraak van COVID-19 in aanmerking komt voor een extra reisvoorziening. In de wet is een grondslag opgenomen om deze maatregel bij ministeriële regeling nader uit te werken.
-
Nota van wijziging Wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties
Deze nota van wijziging regelt dat het openbaar ministerie (OM) voortaan de rechter maatregelen kan vragen (o.a. bevriezing gelden, verbeurdverklaring) wanneer een maatschappelijke organisatie donaties ontvangt en activiteiten ontplooit die gericht zijn op ondermijning van de Nederlandse democratische rechtstaat. De burgemeester kan daartoe informatie delen met het OM. Het wetsvoorstel ziet straks op donaties van zowel binnen-als buiten de EU, om misbruik te voorkomen.
-
Frequentieveiling 3,5 GHz-band
In 2022 zal de veiling van de vergunningen voor het gebruik van de 3,5 GHz-frequenties plaatsvinden. Ter voorbereiding daarop worden de benodigde besluiten, regelingen en beschikkingen die noodzakelijk zijn voor het kunnen uitvoeren van deze veiling openbaar geconsulteerd.
-
Wijziging Tijdelijke wet verkiezingen covid-19
Dit wetsvoorstel ziet op de herindelingsverkiezingen van nov. 2021. Doel: het verkiezingsproces weer zoveel mogelijk terug naar het “oude normaal”. Voor de Tweede Kamerverkiezing in maart jl. waren maatregelen nodig (briefstemmen en 3 i.p.v. 2 volmachten per kiezer) die gevolgen hadden voor de waarborgen waaraan het verkiezingsproces moet voldoen. Nu er kan worden afgeschaald, laat dit wetsvoorstel als eerste die maatregelen vervallen. Verder worden enkele verbeteringen voorgesteld.
-
Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming
Kinderen, gezinnen en huishoudens moeten kunnen rekenen op effectieve bescherming en tijdige hulp. Het is daarom belangrijk om het stelsel slimmer te organiseren. Het toekomstscenario is ontwikkeld in gezamenlijk opdrachtgeverschap van het Rijk (JenV en VWS) en de VNG en betekent een grote innovatie en verandering in de jeugdbeschermingsketen. Op termijn moet het toekomstscenario een structurele oplossing bieden voor de knelpunten in de jeugdbescherming.
-
Verzamelregeling bouwen
Consultatie van de Regeling tot wijziging van de Omgevingsregeling en enkele andere regelingen in verband met het opnemen van de risicomatrix en technische aanpassingen aan het stelsel van de Omgevingswet voor het onderwerp bouwen.
-
AVV-aanvraag kalversector
Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) verzoekt de Minister van LNV om een verbindend verklaring van voorschriften op het gebied van onderzoek en innovatie voor een duurzame kalversector en de financiering daarvan.
-
SAH-wijziging
Deze regeling levert een bijdrage aan het Klimaatakkoord door het aardgasvrij maken van de woningvoorraad. Verhuurders en gemengde VvE's kunnen aanspraak maken op subsidie om hun woningen op een warmtenet aan te sluiten en/of het kookgas te verwijderen.
-
Regeling hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie
Deze ministeriële regeling maakt deel uit van de implementatie van de EU-richtlijn voor hernieuwbare energie (REDII). Het vormt de nadere uitwerking van het Besluit in verband met hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie. Meer informatie is te vinden in de nota van toelichting in het geconsulteerde document.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 128
- 129
- 130
- ...
- 309
- volgende pagina