Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 2673 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Besluit aanwijzing informatie uit beschikkingen, stukken en gegevens betreffende faillissementen ter opname in het Centraal Insolventieregister

    Dit besluit vloeit voort uit de Wet modernisering faillissementsprocedure (Wmf). In de Wmf is bepaald dat bij of krachtens besluit informatie betreffende lopende faillissementen kan worden aangewezen die aan het Centraal Insolventieregister wordt toegevoegd (het register kan via de website van de Raad voor de rechtspraak geraadpleegd worden). Dit besluit geeft hier uitvoering aan.

  • Wijziging van de Tabaks- en rookwarenregeling

    Deze regeling strekt ertoe een aantal artikelen uit de Tabaks- en rookwarenregeling te actualiseren en te corrigeren. Daarbij gaat het om het voorschrijven van een nieuwe meetmethode voor volumetabak, het uitzonderen van sigaren, niet zijnde cigarillo’s, alsmede pruim- en pijptabak van de eis dat deze tabaksproducten altijd rechtop uitgestald moeten zijn en een wijziging in de standaardverpakkingen voor shagtabak met deksel.

  • Wijziging van de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting in verband met tweede evaluatie, actieplan donorkinderen en omvorming Sdkb

    Dit wetsvoorstel geeft uitvoering aan enkele aanbevelingen van de tweede wetsevaluatie en het actieplan donorkinderen. Daartoe voorziet het o.a. in een regeling om het maximumaantal verwekkingen per donor centraal te kunnen monitoren en een regeling om donorkinderen in contact te kunnen brengen met halfbroers of -zusters.

  • Verzamelwet OCW 20##

    OCW wil met de jaarlijkse verzamelwet de kwaliteit van de wetgeving verbeteren. Het gaat vooral om verbeteringen voor de leesbaarheid, taal- en wetgevingstechnische verbeteringen en het opruimen van 'dode letters'. Verder zitten in het wetsvoorstel wat kleine inhoudelijke wijzigingen die naar verwachting niet omstreden zullen zijn.

  • Wijziging van de regeling SUWI ivm naamgeving en verslaglegging werkgeversservicepunten

    De wijziging van Regeling SUWI komt voort uit de aanpak ‘breed offensief’ van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de werkgeversdienstverlening en het matchen in de arbeidsmarktregio’s te versterken. Met het Wijzigingsbesluit van het Besluit SUWI omtrent regionale werkgeversdienstverlening (inwerkingtreding per 1 januari 2021) is geregeld dat een aantal punten bij ministeriele regeling wordt geregeld en dit gebeurt door toevoeging van drie artikelen.

  • Ontwerpbesluit wijziging overcompensatie

    Woningcorporaties komen in aanmerking voor staatssteun voor de sociale huisvestingstaken die zijn opgedragen als Diensten van Algemeen Economisch Belang. Indien zij inclusief die staatssteun een meer dan redelijk rendement maken, is er sprake van overcompensatie die moet worden teruggevorderd, omdat er dan meer staatssteun is ingezet dan noodzakelijk. De formule om te bepalen of er bij een woningcorporatie sprake is van overcompensatie wordt gewijzigd.

  • Uitvoeringsbesluit Wtza

    In dit besluit worden bepaalde zorgaanbieders uitgezonderd van de meldplicht, vergunningplicht, of eisen met betrekking tot het interne toezicht uit de Wtza. Tevens wordt ingegaan op de gevallen waarin bij de toelatingsvergunning een verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig is. Tot slot kent dit besluit regels voor de versterking van het interne toezicht.

  • Wijziging Besluit uitbreiding en beperking werkingssfeer WMG

    In dit besluit worden categorieën van zorgaanbieders uitgezonderd van de verplichtingen omtrent een transparante financiële bedrijfsvoering en de eisen van een openbare jaarverantwoording.

  • Besluit huurprijzen woonruimte

    Het woningwaarderingsstelsel kent punten toe aan een woning. Het gaat hier ondermeer om punten voor de oppervlakte, de energieprestatie, de voorzieningen van de woning en de WOZ. De punten bepalen de maximale huurprijs van een woning. Deze regeling maximeert het puntenaandeel voor de WOZ tot 33%.

  • Aanvullingsregeling geluid Omgevingswet

    Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bereiden de ontwerp-Aanvullingsregeling geluid Omgevingswet voor. Deze ontwerpregeling is een uitwerking van het Aanvullingsbesluit geluid Omgevingswet. Met de ontwerpregeling worden onder meer de rekenregels voor het geluid van wegen, spoorwegen en industrieterreinen geïntegreerd in het Stelsel van de Omgevingswet.