Gesloten consultaties
Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.
Er zijn in totaal 2997 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 218
- 219
- 220
- ...
- 300
- volgende pagina
-
Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet
De consultatie betreft een ontwerp van een amvb die uitvoering geeft aan de Gezondheidswet en de Jeugdwet door toezichtsinformatie aan te wijzen die door de NVWA, de IGZ, de IJZ en IvenJ openbaar gemaakt moet worden. Door een recente wetswijziging bieden de Gezondheidswet en de Jeugdwet daarvoor een grondslag (kamerstukken 34111).
-
Implementatie van het vierde EU-Spoorwegpakket in Nederlandse Spoorwegwetgeving
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt de implementatie van het vierde Spoorwegpakket in de Nederlandse Spoorwetgeving voor. Implementatie vindt plaats door aanpassing van de Spoorwegwet, de Wet personenvervoer 2000, de Wet lokaal spoor en de op deze wetten gebaseerde regelgeving. Het Vierde Spoorwegpakket schrijft voor dat de marktpijler uiterlijk op 25 december 2018 geïmplementeerd moet zijn in nationale wetgeving en de technische pijler uiterlijk op 16 juni 2019.
-
Algemene Maatregel van Bestuur Transnationaal Onderwijs
Deze AMvB over transnationaal onderwijs, werkt op basis van de wet inzake bevordering internationalisering hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (Kamerstukken I, 2016/17, 34 355, A) uit wat een instelling voor hoger onderwijs in haar aanvraag voor het verzorgen van een volledige opleiding in het buitenland moet opnemen en op basis van welke gronden de minister toestemming kan verlenen, weigeren of intrekken.
-
Cybersecuritywet
Dit voorstel voor een Cybersecuritywet strekt ter implementatie van de zogenoemde NIB-richtlijn van de Europese Unie (richtlijn 2016/1148). Vanwege de inhoudelijke samenhang en overlap worden de bepalingen van de toekomstige Wet gegevensverwerking en meldplicht cybersecurity (nu nog als wetsvoorstel aanhangig in de Eerste Kamer) overgeheveld naar de Cybersecuritywet.
-
Besluit uitvoering verordening financiële benchmarks
Het ontwerpbesluit dient ter uitvoering van verordening (EU) nr. 2016/1011 van het Europees Parlement en de Raad van 8 juni 2016 betreffende indices die worden gebruikt als benchmarks voor financiële instrumenten en financiële overeenkomsten of om de prestatie van beleggingsfondsen te meten en tot wijziging van Richtlijnen 2008/48/EG en 2014/17/EU en Verordening (EU) nr. 596/2014 (PbEU 2016, L 171)
-
Ontwerpbesluit aanlevertermijn cliënt en zorggegevens
Met dit besluit wordt in het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 een uiterlijke aanlevertermijn voor de cliënt- en zorggegevens geïntroduceerd. Met de wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 wordt beoogd dat cliënten zo spoedig mogelijk een factuur ontvangen voor de verschuldigde eigen bijdrage. Er worden ook enkele technische wijzingen in het Besluit langdurige zorg doorgevoerd.
-
Verhoging vrijstellingsgrens prospectusplicht Wft
Consultatie van de conceptregeling in verband met de verhoging van de vrijstellingsgrens voor de prospectusplicht en de invoering van een meldplicht en informatieverplichtingen
-
VOG politiegegevens
In dit wetsvoorstel wordt voorgesteld om een VOG te kunnen weigeren op basis van relevante politiegegevens. Dit moet mogelijk worden voor functies die een dermate hoge mate van integriteit vereisen dat de betrokkene van onbesproken gedrag moet zijn. Daartoe wordt de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens gewijzigd. Op grond van de huidige regeling kunnen politiegegevens geen zelfstandige weigeringsgrond voor een VOG vormen.
-
Ontwerpbesluit bekendmaking veiling kavels B30, B32 en B33
Ontwerpbesluit tot bekendmaking dat de vergunningen voor niet-landelijke commerciële radio-omroep in de FM-band voor kavels B30, B32 en B33 worden verdeeld middels een veilingprocedure.
-
Wetsvoorstel ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven
Het wetsvoorstel helpt groene coalities duurzaamheidsinitiatieven te realiseren. Het wetsvoorstel biedt daarvoor een heldere procedure waarbij recht wordt gedaan aan het initiatief en de borging van publieke belangen. De minister maakt een eigenstandige afweging en kan bij een positief besluit het initiatief opnemen in een wettelijke regeling. Hierdoor wordt een aantal belemmeringen voor de totstandkoming of het succes van dergelijke duurzaamheidsinitiatieven weggenomen.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 218
- 219
- 220
- ...
- 300
- volgende pagina