Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 3081 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen

    In het kader van de wet Meer Ruimte voor Nieuwe scholen wordt bij een aanvraag de te verwachten onderwijskwaliteit getoetst door de inspectie. Het daarbij te gebruiken advieskader wordt hier in concept ter consultatie aangeboden.

  • Regeling voorwaardelijke veiling niet-landelijke commerciële FM-vergunningen

    De regeling regelt de aanvraag- en veilingprocedure van niet-landelijke commerciële radiovergunningen die gedurende de looptijd daarvan zijn ingeleverd met het idee ze wederom uit te geven tot 1 september 2022.

  • Regeling ambulancezorgvoorzieningen

    In deze ministeriële regeling worden eisen gesteld aan de Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) met het oog op de kwaliteit, beschikbaarheid en de tijdigheid van de ambulancezorg. Daarnaast wordt geregeld welke vormen van ambulancezorg niet zijn voorbehouden aan de RAV’s en worden eisen gesteld aan deze vormen van ambulancezorg.

  • Wet rechtspositie gesloten jeugdinstellingen

    Het wetsvoorstel heeft betrekking op de interne rechtspositie van jeugdigen in gesloten instellingen.

  • besluit afwijkend gebruik frequentieruimte

    Dit besluit op grond van de Telecommunicatiewet stelt delegatiegrondslagen vast om per regeling eisen te kunnen stellen aan apparatuur waarmee afwijkend gebruik mag worden gemaakt van frequentieruimte, en tevens om opleidingseisen te kunnen stellen aan ambtenaren die als bevoegd worden aangewezen tot dat gebruik. Onder afwijkend gebruik van frequenties wordt bijvoorbeeld het bewust jammen of spoofen van communicatie of het scannen van nummers verstaan.

  • Ontwerp-Agenda voor het Waddengebied 2050

    Het ministerie van IenW bereidt, samen met andere overheden en regionale partijen, de Agenda voor het Waddengebied 2050 voor. De Agenda bevat handelingsprincipes en ontwikkelstrategieën en een doorkijk naar het uitvoeringsprogramma 2021-2026. De Agenda richt zich op het Waddengebied: Waddenzee, Waddeneilanden, Noordzeekustzone boven de eilanden en de vaste wal langs de Waddenzee. Afhankelijk van de opgave strekt de beleidsmatige invloedssfeer zich meer of minder ver uit.

  • Wijziging Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen

    Met deze consultatie wordt aandacht gevraagd voor de voorgestelde wijzigingen ten aanzien van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). Het WAS regelt dat attractie- en speeltoestellen veilig zijn om te gebruiken en beschrijft de randvoorwaarden waaronder dit mogelijk is.

  • Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed

    Deze regeling voorziet in het verstrekken van specifieke uitkeringen aan provincies voor het instellen van een ontzorgingsprogramma dat kleine maatschappelijke vastgoedeigenaren kan begeleiden bij het verduurzamen van hun vastgoed. De middelen kunnen worden ingezet voor begeleiding en advisering, niet voor het bekostigen van de maatregelen zelf.

  • Wijziging van Besluit onderstand BES en Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen BES ivm wijziging van taken tav bijzondere onderstand en vrijstellen van de twv-plicht mbt onderwijzers op Saba

    In dit ontwerpbesluit worden twee besluiten gewijzigd ten behoeve van het openbaar lichaam Saba. Ten eerste wordt het Besluit onderstand BES gewijzigd zodat Saba voortaan financieel en beleidsmatig verantwoordelijk is voor de uitvoering van de bijzondere onderstand. Ten tweede wordt het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen BES gewijzigd, zodat er voor een vreemdeling die onderwijs geeft op Saba niet langer een tewerkstellingsvergunning vereist is.

  • Wetswijzigingen medezeggenschap scholen

    Het wetsvoorstel kent 4 onderdelen: 1. MR funderend onderwijs krijgt instemmingsrecht op de hoofdlijnen van de begroting; 2 OPR krijgt instemmingsrecht op de meerjarenbegroting van het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband passend onderwijs; 3 Het schoolondersteuningsprofiel van de school in het funderend onderwijs wordt jaarlijks vastgesteld en wordt onderdeel van de schoolgids; 4 De MR in het po krijgt een adviesrecht bij vaststelling groepsgrootte.