Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 2674 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Wijziging vrijstellingsregeling Besluit luchtverkeer 2014, Zichtvliegen buiten daglichtperiode

    Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging van de Vrijstellingsregeling Besluit luchtverkeer 2014 voor. Hiermee wil de minister het verbod op vliegen buiten de daglichtperiode (UDP) onder zichtvliegvoorschriften (VFR) opheffen. Met het opheffen van het verbod wordt het mogelijk voor vliegers om hun vaardigheden voor het vliegen in het donker bij te houden nadat de vliegopleiding is afgerond. Uiteraard alleen binnen de geldende openingstijden en (milieu)kaders.

  • Besluit opleidingseisen en deskundigheidsgebied klinisch technoloog

    Bij Wet van 24 april 2019 (Stb. 2019, 182) is het beroep van klinisch technoloog opgenomen in artikel 3 van de Wet BIG. Alleen personen, die voldoen aan de opleidingseisen, kunnen worden ingeschreven in het BIG-register van klinisch technoloog. Deze opleidingseisen en het deskundigheidsgebied van de klinisch technoloog worden vastgelegd in het Besluit opleidingseisen en deskundigheidsgebied klinisch technoloog. Over dat besluit wordt uw mening gevraagd.

  • Variawet hoger onderwijs

    In dit wetsvoorstel wordt een aantal wijzigingen voorgesteld van de WHW, de WOT en de WSF 2000. Het gaat om verschillende beleidsmatige wijzigingen, waarmee met name eerdere toezeggingen aan de Tweede Kamer gestand worden gedaan. Deze zijn onder andere gedaan in de Strategische Agenda Hoger Onderwijs en Onderzoek 2015-2025, tijdens debatten in en brieven aan de Tweede Kamer en door de uitwerking van de door de minister van OCW getekende beschikking van het Benelux Comité van Ministers.

  • Wijziging Besluit opgedragen diensten BES

    Dit wijzigingsbesluit strekt tot modernisering van het Besluit opgedragen telecommunicatievoorzieningen BES. Met dit besluit en concessies zijn telecomdiensten opgedragen op Caribisch Nederland. Momenteel is de houder van een concessie opgedragen dienst beperkt tot het transport van spraak en dit betekent dat de concessiehouder enkel verplicht is om klanten spraakdiensten (klassieke telefonie) aan te bieden. Gelet op de (technologische) ontwikkelingen is het noodzakelijk het Besluit te wijzigen.

  • Besluit emissies van broeikasgassen bij elektriciteitsopwekking

    In het wetsvoorstel minimum CO2-prijs elektriciteitsopwekking zijn regels opgenomen over de vaststelling van de broeikasgasuitstoot bij elektriciteitsopwekking. In het wetsvoorstel zijn delegatiegrondslagen opgenomen waardoor bij AMvB aanvullende regels kunnen worden gesteld. Het gaat om de bepaling van de elektriciteitsjaarvracht bij elektriciteitsopwekking met WKK’s en door restgassen. Er wordt aangesloten bij het EU ETS. In de ministeriele regeling zullen de regels worden gespecifieerd.

  • Besluit orgaandonatie

    Dit besluit regelt diverse aspecten ter uitvoering van de Wet op de orgaandonatie. Het gaat om aspecten rondom het donorformulier, de registratie daarvan in het donorregister en de toegankelijkheid van dat register. Deze aspecten worden nu nog geregeld in het Besluit donorregister; dat besluit zal komen te vervallen. Nieuwe aspecten die geregeld worden in het besluit betreft de borging van de kwaliteitstandaard over de positie van nabestaanden en regels over de voorlichting over orgaandonatie.

  • Rangschikkingsbesluit NSW

    Het besluit tot wijziging van het Rangschikkingsbesluit werkt de aanbevelingen van de evaluatie NSW en de kabinetsreactie daarop uit in een nieuwe regeling. De wijzigingen bevatten zowel aanscherpingen van de huidige regeling als ook verruimingen.

  • Wijziging Mededingingswet i.v.m. uitzonderingen landbouw en visserij

    Wijziging van de Mededingingswet om de bijzondere positie van de landbouw- en visserijsector te verduidelijken en expliciteren.

  • Telemarketing

    Wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met de invoering van een opt-in-systeem voor telemarketing.

  • Wet Uitvoering Verordening 2017/821

    Deze Uitvoeringswet (voorstel) van verordening 2017/821 regelt het aanwijzen van de Inspectie Leefomgeving en Transport als toezichthouder, de mogelijkheid tot het opleggen van een last onder dwangsom door ILT bij inbreuken op de verordening en voorziet in regels m.b.t. openbaarmaking.