Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging van het Besluit financieel toetsingskader pensioenfondsen in verband met toeslag vanwege voorgenomen transitie

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Hilversum
Datum 13 januari 2022

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen van het Besluit.
Door de pensioenwet van 2007, waarvan de basis ligt op een aantal onwaarheden van de heer Rutte, die hier waarschijnlijk geen actieve herinneringen aan zal hebben, ligt het begin van alle pensioenellende waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Het doortrapte doel is denk ik geweest de commerciële partijen toegang te verschaffen tot de pensioenmarkt dit lig nog steeds buiten het zicht onder tafel. Het gebruikte credo werd: "ons huidige pensioenstelsel is niet langer houdbaar". Door het onvoorwaardelijk verklaren van ons pensioen ( maar als het slecht gaat met een pensioenfonds wordt er gewoon gekort) moeten er waanzinnige, onrealistische buffers worden aangehouden. Dit wordt gerealiseerd door o.a. de niet reële rekenrente, want door het FTK worden de pensioenfondsen, door de Nederlandse Bank, verplicht gebruik te maken van een risicovrije rekenrente waardoor er niet geïndexeerd hoeft te worden. Laat dat maar aan dhr. Knot over. En het zgn. niet houdbaar zijn van het huidige stelsel wordt op deze manier gecreëerd en bewezen geacht. Dit om de weg te openen naar een nieuw wettelijk pensioenstelsel waar ook de commerciële partijen
(met hun winstbejag) een plaats krijgen, maar deze zgn. onhoudbaarheid is optisch bedrog met nadruk op het laatste. Het beste pensioenstelsel van de wereld en zo gezond als het maar zijn kan wordt op deze wijze kapot gemaakt.
De pensioenfondsen dienen weer een sociale non-profit instelling te zijn en dus niet geplaatst te worden onder het toezicht van een groep juristen van de Nederlandse Bank. Met een reële rekenrente zou er al lang en met grote regelmaat een indexatie mogelijk zijn geweest.
Na 10 jaar pensioen wordt het behoorlijk voelbaar dat er met MIJN geld een spel gespeeld wordt, MIJN geld rendeert goed maar ik krijg er niets van. Dat ervaar ik als onrecht, want diefstal. De buffers van de fondsen daarentegen lopen over de rand. Cynisch gedacht vraag ik me dan af wanneer de term "afromen" gebruikt zal gaan worden, een term die door de maffia bedacht had kunnen zijn.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht