Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 vanwege invoering helmplicht snorfietsers

Reactie

Naam Bromfietshandel Jos Dijkman VOF (Dhr. DJ Rozendaal)
Plaats Lemelerveld
Datum 25 maart 2020

Vraag1

Vraag 1. Aangezien snorfietsers de gelegenheid moeten hebben om een geschikte helm te kopen, wordt overwogen om een overgangsperiode vast te stellen. Denkt u dat zo’n overgangsperiode noodzakelijk is? Zo ja, wat vindt u een redelijke termijn?
Vraag 2. Hebt u nog andere opmerkingen over de regeling en de nota van toelichting?
Beste,

Wij zijn een bromfietshandel begonnen in 1986 en gevestigd in Lemelerveld. Wij willen graag onze reactie geven op de helmplicht.

Vraag 1. Ik denk dat er eerst moet worden gezorgd dat de mensen die geïnvesteerd hebben in een snorscooter de gelegenheid krijgen deze over te zetten naar bromscooter zonder een keuring te laten doen in Lelystad. Alle scooters zijn exact hetzelfde, ongeacht snor of brom. Het zou dus te zot voor woorden zijn deze grote groep geen gelegenheid te geven tot omkeuren zonder kosten.

Vraag 2. Wij vinden het erg jammer dat onze markt zo kapot gemaakt wordt. We zijn 1 EU, voer dan ook dezelfde regels. Op de manier zoals het met het rijbewijs gaat in Frankrijk bijvoorbeeld kunnen we ervoor zorgen dat we toch nog een boterham kunnen verdienen. We hebben de laatste jaren veel klappen gekregen vanuit de regelgeving. Denk aan: Rijbewijs plicht, Euronorm, en nu de helmplicht. Zorg er dan ook aub voor dat ons personeel kan blijven eten om ook iets voor ons open te gooien, en niet alleen maar af te sluiten.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht