Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 vanwege invoering helmplicht snorfietsers

Reactie

Naam JW De Blok
Plaats Amsterdam
Datum 30 maart 2020

Vraag1

Vraag 1. Aangezien snorfietsers de gelegenheid moeten hebben om een geschikte helm te kopen, wordt overwogen om een overgangsperiode vast te stellen. Denkt u dat zo’n overgangsperiode noodzakelijk is? Zo ja, wat vindt u een redelijke termijn?
Vraag 2. Hebt u nog andere opmerkingen over de regeling en de nota van toelichting?
Overgangsperiode moet zeker een geruime tijd wezen, zodat de wat minder bedeelde mensen tijd hebben om geld te kunnen sparen.
Hierbij denk ik zeker aan 3 maanden want de meeste mensen kunnen maandelijks niet veel missen en dan is zo'n helm toch een grote uitgave. Ik spreek zeker uit ervaring en zo zouden ze 3 maanden wat apart kunnen leggen. Ook komen mensen met een te kleine buddy ook nog eventueel voor een extra aankoop van een koffer achterop.!!!Verders moet ik eigenlijk zeggen dat ik het helemaal niet eens ben met de regel van snorfiets naar de rijbaan.
Als jullie zo wijs zijn om hierop te handhaven dan kunnen jullie ook wel handhaven op te snel rijende scooters en de opgevoerde!
Waarom dan met levens spelen door ze bij hard rijende automobilisten op de weg te sturen, want de meeste houden zich echt niet aan de 50KM p/u regel! Rijden we dan met snorfietsen van 25KM er tussen, niet echt veilig.
Jullie werken echt verkeerd om. Wij hoeven niet jullie werk te doen door automobilisten minder hard te laten rijden. Los dat anders op!

En hoeveel ouderen mensen ontnemen jullie met deze regel hun uitje??? Die mensen durven helemaal niet tussen het verkeer te rijden, dus die zitten weer thuis want die gebruiken de snorfiets niet meer!!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht