Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Reactie

Naam m schults
Plaats enkhuizen
Datum 19 november 2019

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
pas het FTK aan, zodat mensen een goed pensioen op kunnen bouwen. Mijn pensioenfonds geeft aan dat de regeling nog een opbouw kent van net 1%, als er geen verbetering van het FTK komt. en een premie van 47%. om de premie kostendekkend te maken, alleen maar omdat je niet het fatsoen hebt om het FTK op goed niveau te brengen, schandalig als er zoveel geld in kas zit. Dit zijn zeer manipulerende streken van de politiek, die nergens voor nodig zijn. Omdat de ECB de rente al jaren en nog jarenlang laag houdt, wil dat niet zeggen dat de rendementen niet goed zijn. wees een vent, en sta voor een goed pensioen voor iedereen. Het verschil in rekenrente voor pensioenfondsen en beschikbare premieregelingen, klopt ook van geen kant
de beperkingen in de 3e pijler zijn mijn inziens nergens voor nodig.
Hoog laag regelingen zijn bij nog lang niet alle pensioenfondsen een mogelijkheid, graag zie ik dat in de Pwet opgenomen worden.
Mijn gedachten zijn: alle veranderingen , die niet door de politiek zijn bedacht , maar door verzekeringsmaatschappijen, die jarenlang hebben gelobbyd, zijn niet goed voor de mensen die pensioen opbouwen.