Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Reactie

Naam BreedProtestTegenDePensioenroof.nl (Dhr C Tuyn)
Plaats Weert
Datum 2 december 2019

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Deze wet is een oplossing voor een probleem dat de overheid zelf heeft veroorzaakt en totaal niet nodig is. Ik heb het over de gestegen pensioenleeftijd.
Het pensioen is een spaarstelsel, en aangezien het pensioenvermogen nu bijna 1800 miljard is, genoeg voor 60 uitkeringen zelfs als we nu zouden stoppen met inleggen, is er geen geldgebrek.
De oorzaak van deze enorme pensioenpot is de door minister Koolmees (en zijn voorgangers) te laag gekozen rekenrente, waarin hij alleen de 30% vastrentende obligaties meetelt maar niet de 70% resterende beleggingen. Door zijn rekenrente van 0,3% ontstaat een sfeer van tekorten wat al geleid heeft tot 12 jaar niet indexeren van de pensioenen waardoor gepensioneerden al 17% inflatiecorrectie zijn misgelopen, en diverse bedrijfspensioenfondsen die moesten korten. Deze realiteitontkennende rekenrente van minister Koolmees staat in schril contrast met de werkelijke rendementen die al 30 jaar rond de 7% per jaar liggen, maar juist in 2019 tegen de 20% zullen liggen volgens diverse pensioenfondsen waaronder het ABP.
Ik heb berekend dat het gemiddelde van de Koolmees-rekenrente en de gemiddelde rendementen over de afgelopen 30 jaar wat 3,5% is, dat daarmee de pensioenleeftijd omlaag kan naar 65 en de verloren indexatie hersteld kan worden.
U vind mijn berekening hier:
http://breedprotesttegendepensioenroof.nl/rekenrente.html
Op die webpagina wordt aangeptoond dat de Koolmees-rekenrente niet in staat is de werkelijkheid te benaderen, en ons in weze tot armen rekent, terwijl de paarse lijn van de pensioenvermogens maar door blijft stijgen. De door ons voorgestelde rekenrente van 3,5% is bestand tegen fluctaties in de werkelijke rendementen, maar geeft tegelijkertijd wel de mogelijkheid om de pensioenleeftijd terug op 65 te zetten, en 24% ineens de pensioenuitkeringen te indexeren, en daarna jaarlijks.
Dit heeft 3 voordelen:
1. Te veel belasting betaslen door met 1 bedrag ineens in een hogere belastingschaal terecht te komen wordt vermeden
2. Door de 24% verhoging van de pensioenen en de grote waarschijnlijkheid van indezen elk jaar door de gezonde rekenrente van 3,5% neemt het vertrouwen onder de 3 miljoen gepensioneerden toe en zullen zij meer uitgeven, de economie fleurt er van op.
3. De pensioenpot groeit iets minder hard waardoor de buit niet te groot wordt voor de EU of Den Haag.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht