Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tweede wijzigingsregeling 2023 IenW Omgevingsregeling

Natuur en milieu Ruimte en infrastructuur

In het kort

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil de Omgevingsregeling wijzigen. Hierin staan de verwijzingen naar de kaarten in het Digitaal Stelsel Omgevingswet, waaronder de begrenzingen rondom hoofdspoor, rijkswateren, waterkeringen en autowegen. Er zijn regelmatig veranderingen in de ligging van deze grenzen, door ruimtelijke ontwikkelingen of door verbetering van het kaartmateriaal. Twee keer per jaar brengt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deze veranderingen bij elkaar in een vernieuwing van de kaart.

 

Wat is het doel?

Binnen de genoemde grenzen rondom infrastructuur gelden extra regels voor activiteiten. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat eerst een vergunning moet worden aangevraagd of dat er een melding moet worden gedaan. Deze regels zijn nodig om ervoor te zorgen dat onze spoorlijnen, wegen en vaarwegen veilig en goed kunnen blijven functioneren. Het is belangrijk voor burgers, bedrijven en overheden dat de begrenzingen actueel en kloppend zijn. Zo is steeds duidelijk waar welke regels gelden.

 

Uw reactie

U kunt tot en met 17 april 2023 via deze website reageren op alle onderdelen van de wijzigingsregeling en de toelichting. U kunt ook reageren op de aangepaste kaarten. Kloppen de aangegeven nieuwe begrenzingen met de aan u bekende situatie?

Consultatieverslag

Het is niet meer mogelijk om te reageren op deze consultatie. Download hier het consultatieverslag.

Reacties op deze consultatie1 openbaar

Bekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties