Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke Subsidieregeling Vuurwerkverbod Covid19 detailhandel 2

Reactie

Naam Richard van de Griend
Plaats Sint Odilienberg
Datum 23 december 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
LET OP: Er loopt tot en met 31 januari 2022 ook een Regeling over opslag en vervoer.

De vuurwerkbranche moet bloeden voor het wanbeleid van de overheid. Men grijpt te pas en te onpas, en keer op keer te laat naar rigoureuze maatregelen. Maatregelen die zijn gebaseerd op lucht, want de rapportages die er liggen worden genegeerd. Het is een politiek spel, handjeklap met de linkse partijen om er maar een verbod door te drukken.

Waar is de openheid van zaken, waar is de transparantie van alle duidelijke rapportages die er liggen, waarom is dit niet meegenomen in de besluitvorming. Onlangs gaf Caroline van der Plas van BBB in de 2e kamer aan hoeveel andere oorzaken met oudjaar voor veel meer druk zorgen op de ziekenhuizen ipv burgers die veilig goedgekeurd siervuurwerk afsteken.

En stop de hetze die er op dit moment wordt gevoerd door diverse partijen, men gebruikt de verkeerde cijfers en fake nieuws om goedgekeurd, veilig en legaal vuurwerk weg te zetten als iets zeer negatiefs. Indoctrineren van burgers met valse informatie!

Organisaties die het hele jaar door de hand ophouden en colporteren hebben wel het geld om ineens dure antivuurwerk reclames te maken voor op tv. Als een blindengeleidehond blokkeert door een knal, dan had die niet door de selectie moeten komen en worden afgekeurd als hulphond, dit geldt net zo goed voor de paarden en honden die bijvoorbeeld bij de politie worden ingezet. Het is allemaal pure hetze tegen vuurwerk om maar zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren met fake news!!

Drank & Drugs slachtoffers zijn met uitstek de hofleveranciers die met oudjaar zorgen voor de voor de grootste druk op de ziekenhuizen. Maar drankwinkels en de verkoop ervan mag wel blijven doorgaan want alcohol is essentieel?

Weet je van de ene kant: ja er is een regeling, maar van de andere kant: die is niet toereikend!

En hoe ziet onze toekomst eruit. Je hoort helemaal niks, gaat men nu echt alleen maar weer voor een tijdelijk verbod i.v.m. corona, of is dit het begin van het einde. Geef de branche iets, een teken hoop of ben eerlijk en zeg dat je de stekker eruit wil trekken. Een duidelijke visie, niet weer een jaar met onzekerheid in juli ja zeggen en in november weer intrekken.

Haal die illegale rotzooi van de markt af zodat we onze traditie kunnen behouden en alle burgers van een mooi maar vooral veilig stukje vuurwerk kunnen genieten met de jaarwisseling!!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht