Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke Subsidieregeling Vuurwerkverbod Covid19 detailhandel 2

Reactie

Naam Breda Vuurwerk (R. van der Horst)
Plaats Breda
Datum 20 januari 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
LET OP: Er loopt tot en met 31 januari 2022 ook een Regeling over opslag en vervoer.

Dit jaar zijn we wederom, op het laatste moment, geconfronteerd met een vuurwerkverbod. Als vuurwerkwinkel dien je te voldoen aan strengen eisen en regelgeving. Dit alleen is al een doorn in het oog. Onze zuiderburen hebben namelijk heel andere regels. Daarnaast hebben wij als vuurwerkwinkel diverse kosten die altijd gemaakt moeten worden ongeacht of we wel of geen vuurwerk uit mogen leveren.

Dat betekent dat de vaste kosten van ons als winkel vele malen hoger zijn dan € 4.500,-. Dit komt door onderhoud brandmeldinstallatie, doormelding brandalarm, onderhoud vuurwerkbunker(s), testen brandmeldinstallatie, controles, vergunningen etc. Hierdoor ben ik van mening dat de standaard vergoeding veel hoger bijgesteld moet worden.

Doordat het verbod zo laat kwam en we reeds gestart waren met de voorbereidingen zijn de kosten van het verbod vele malen hoger. Denk hierbij aan inkoop, folders, arbeid, keuringen, voorbereiding website, voorbereiding winkel etc. Dat betekent dat ik van mening ben dat de algehele subsidie hoger moet dan vorig jaar.

Aangezien dit jaar diverse keren is gezegd dat het vuurwerk dit jaar gewoon verkocht en uitgegeven zou mogen worden, zijn wij als winkel vol goede moed begonnen met de verkoop. Hierdoor hebben we een heleboel klanten weer moeten teleurstellen en zitten we met een kostenpost voor het terugbetalen van de orders. Omdat we dit jaar dus meer kosten hebben gemaakt en dit al het tweede jaar op rij is dat er geen vuurwerk (dus omzet) gemaakt kan worden, dienen deze terugbetalingen gecompenseerd te worden.

Het aanvragen, vaststellen en uitbetalen van de subsidie duurt daarnaast veel te lang. De kosten die gemaakt zijn dienen betaald te worden of zijn zelfs al betaald en daar staat geen omzet tegenover. De subsidie dient veel sneller vastgesteld en uitbetaald te worden om zo een gezonde balans te houden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht