Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Tijdelijke subsidieregeling omschakeling naar verwerking circulaire plastics

Consultatie gesloten Natuur en milieu

In het kort

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een subsidieregeling voor die de omschakeling van fossiel plastic naar plasticrecyclaat en biogebaseerd plastic moet stimuleren. Deze maatregel is onderdeel van een pakket van het Kabinet om de introductie van de zogenoemde ‘nationale circulaire plastic norm’ per 2027 te ondersteunen. Vanaf 2027 verplicht deze norm tot het gebruik van een bepaald percentage van plasticrecyclaat of biogebaseerd plastic, dat gaat oplopen tot 25%-30% in 2030.

Voor meer informatie over deze norm zie ook de link bij ‘Ondersteunende documenten’. Die regelgeving wordt op dit moment uitgewerkt en hiervoor zal later een internetconsultatie worden gehouden.

Doel van de subsidieregeling

Het ondersteunen van de omschakeling naar plasticrecyclaat en biogebaseerd plastic door verwerkers. Hiervoor zijn kleine of grote aanpassingen nodig in het productieproces van al bestaande producten. De subsidies zijn gericht op productietesten met plasticrecyclaat of biogebaseerd plastic, en dan vooral op kleine wijzigingen waarmee al veel winst is te behalen.

Op welke onderdelen van de regeling wordt een reactie gevraagd?

U kunt tot en met 9 april 2024 via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting. Verwacht u dat de regeling effect zal hebben op u of uw organisatie?

Reacties op deze consultatie20 openbaar

Bekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties