Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet kind, draagmoederschap en afstamming - kinderkoop en wensouderverlof

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rotterdam
Datum 15 juli 2020

Vraag1

Welke aspecten van de regeling behoeven naar uw oordeel nadere beschouwing?
Geachte overheid,

Wij zijn de trotse en diep gelukkige ouders van kinderen geboren via een draagmoeder in de VS. Wij zijn geschokt door de harteloze bewoording van deze notitie. Wij herkennen onze situatie, en de situatie van alle betrokkenen in ons draagmoedertraject op geen enkele wijze in dit document. De term kinderkoop schokt ons diep. Het gaat volledig voorbij aan de oprechte motivaties die spelen bij wensouders, draagmoeders en eiceldonoren. Wij hebben ons gezin mogen vormen dankzij een uitgebreid en zeer grondig proces, waarbij de wensen van alle partijen zijn betrokken en geborgd. Hierbij zijn psychologische, medische en juridische professionals aan Nederlandse en Amerikaanse zijde betrokken geweest.
Onze kinderen hebben geen enkele twijfel hebben over hun afstammings- en ontstaansgeschiedenis. Tot op de dag van vandaag hebben zij en wij een warm contact met de draagmoeder en de eiceldonor. Het is in onze cirkel geen geheim hoe onze familie is gevormd. Alle betrokkenen halen er trots uit, met name onze kinderen!
Waar wij erg van schrikken, is dat de overheid onze kinderen wil aanpraten dat zij gekocht zijn in plaats van gewenst, en met veel liefde en zorg zijn geboren.
Het aanpraten van kinderen dat zij gekocht zijn is wreed en onjuist. De suggestie dat onze kinderen zijn geboren uit een criminele handeling is beledigend.
De notitie is ongeinformeerd en ongenuanceerd. Wij zijn het volledig oneens met de strekking.

Wij wensen u veel wijsheid in uw overwegingen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht