Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet kind, draagmoederschap en afstamming - kinderkoop en wensouderverlof

Reactie

Naam P Van den Berg
Plaats Amsterdam
Datum 17 juli 2020

Vraag1

Welke aspecten van de regeling behoeven naar uw oordeel nadere beschouwing?
Draagmoederschap moet op een veilige manier gebeuren en daarmee is regulatie uiteraard erg belangrijk.
De term ‘kindkoop’ is al een hele insinuerende term. Daarmee worden draagsters wensouders en hun kinderen ernstig tekort gedaan en bij voorbaat al gecriminaliseerd.

De manier waarop draagmoederschap in de vs en Canada is geregeld is volstrekt transparant en gebeurt op een zorgvuldige wijze:
Zo worden draagmoeders gescreend, moeten ze al een gezin hebben, en mogen ze geen schulden hebben en wordt hun motivatie beoordeeld.

Zoals ook bij andere reacties is geopperd:
Ga eens praten met draagsters uit de VS en Canada.
Ik zou jullie graag in contact brengen met onze twee draagsters. Dan doen zij graag. Dan kun je hun eens vragen naar hun ervaringen en beweegredenen. Je zult horen met hoeveel liefde en bevlogenheid ze dit hebben gedaan. Door het traject dat we met hen zijn aangegaan, en waaruit onze twee prachtkinderen zijn geboren, voelen zij als familie van ons, met wie we nog altijd veel contact hebben. Zij hebben het grootst mogelijke gedaan voor ons, en dat is met niets te compenseren. Het feit dat ze daar in onze ogen een redelijke vergoeding voor hebben gekregen (tussen de 20.000 en 25.000 USD voor een jaar lang zwanger zijn, hormoonspuiten, inclusief het committeren aan meerdere pogingen en het doormaken van miskramen) voelt voor ons juist als het minste dat wij konden doen. Dat we daarmee bijdroegen aan een opleiding voor een carrière switch of grotere ontwikkeling alleen maar mooi.
Wij zijn heel trots op ons gezin en de wijze waarop we dit hebben gedaan is prachtig vanuit zoveel liefde, juist ook vanuit onze draagsters. Het voelt aan alles verkeerd om hen en ons te criminaliseren en als ‘kindkoop’ weg te zetten. Ik vind dát beschadigend voor onze kinderen en hun toekomst.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht