Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet kind, draagmoederschap en afstamming - kinderkoop en wensouderverlof

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 16 juli 2020

Vraag1

Welke aspecten van de regeling behoeven naar uw oordeel nadere beschouwing?
https://info.worldwidesurrogacy.org/blog/surrogacy-stories-journey-that-came-full-circle-part-2

Ik verzoek degene die de wetvoorstel had ingediend om naar bovenstaand link te kijken.

Toen ik gisteren mijn draagmoeder, Molly, deze wetvoorstel had uitgelegd reageerde zij als volgt: 'Stupid people with this child buying nonsense, how can you buy something that is already yours? If you bought my child than we would have a problem.'

En dat is inderdaad de kern van dit zaak: de draagmoeder per definitie draagt andermans kind. Greta is ons kind en zij was gecompenseerd voor de moeite en de risico van de zwangerschap. Zeer teleurstellend om te zien dat volgens degene die de wetvoorstel ingediend heeft een vrouw niet genoeg agency om te beslissen wat zij doet met haar eigen lichaam. Uitbuiting moet zwaar worden gestraft maar kinderkoop en draagmoederschap op een pagina te zetten is een misconceptie.

Molly werkt bij een draagmoederschap bureu, dit betekent niet alleen dat zij exact begrijpt wat draagmoederschap is maar zij is ook degene die eerst kijkt naar de draagmoeder-kandidaten. En zeker 95% van de kandidaten is niet geschikt: ze voldaan fysiek of mentaal niet of verdienen ze niet genoeg. Ja, Molly verdient meer geld dan ik. Geld was niet haar motivatie, zij wilde ons graag helpen.

Degene die draagmoederschap kiest plant zijn of haar ouderschap juist heel goed. We wilden heel graag een kind en Molly is hierbij ons geholpen. Zij is nu onderdeel van ons familie geworden. Dat was niet gepland, het ging natuurlijk zo. We praten elke dag, we plannen vakanties samen en we plannen ons tweede kind met haar.

Degene die draagmoederschap verwarrt met kinderkoop is ook degene die abortus wilt verbieden. Dat persoon denkt alles beter te weten dan degene die in het situatie zich bevindt.

Ik hoop dat dit zaak aan de hand van echte ervaringen onderzoekt wordt en niet naar duistere en nare opnames.

Henrik Lillin
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht