Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet kind, draagmoederschap en afstamming - kinderkoop en wensouderverlof

Reactie

Naam Kind geboren met een draagster (Steven den Heuvel)
Plaats Utrecht
Datum 16 juli 2020

Vraag1

Welke aspecten van de regeling behoeven naar uw oordeel nadere beschouwing?
Hallo, ik ben Steven en ik ben 15 jaar geleden geboren via een draagmoeder. Ik kreeg echter te horen dat deze manier van kinderen krijgen wordt gezien als “kinderen kopen.” Dat slaat helemaal nergens op, ik ben geboren uit het zaadje en eitje van mijn familie. De ouders van mijn gezin zijn dus ook mijn ouders. Die draagmoeder vond het leuk om te doen en werd er ook voor betaald. Mijn draagster deed het ook niet voor het geld, maar omdat ze het leuk vindt. Het geld werd dan ook niet gegeven als betaling maar als vergoeding, er zijn immers ook minder leuke kanten aan zwangerschap. De term “kinderkoop” slaat dus echt helemaal nergens op.
Ik zie mijn draagster niet als moeder, maar als een goeie vriendin van mijn vader die heeft geholpen met het mogelijk maken van mijn geboorte. Natuurlijk ben ik nieuwgierig naar haar en zou ik haar graag willen ontmoeten, maar ze is op geen enkele manier mijn moeder. Ik ben opgegroeid met twee ouders. Niemand anders zou mijn ouder kunnen zijn, ook mijn draagster niet.
Op geen enkel manier voel ik voor onze draagster iets wat in de buurt komt van wat ik voel voor mijn ouders. Daarom is zijn niet mijn moeder, op geen enkele manier. En is er ook geen sprake van kinderkoop. Dat heeft er niets mee te maken.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht