Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit servicekosten

Reactie

Naam bv4HEO (E. Offermans)
Plaats Rotterdam
Datum 17 juli 2018

Vraag1

Wordt met de wijziging het gewenste doel bereikt:
Doel is het creëren van duidelijkheid aan de betrokken partijen over de doorrekening van de verhuurder aan de huurder van de kosten voor warmtelevering.
Hiervoor zullen deze partijen worden voorzien van een van de wetgever afkomstige tekst. Deze tekst wordt vormgegeven met deze wijziging van het Besluit servicekosten. Deze moet in de praktijk een rol kunnen spelen bij discussies van de betrokken partijen en huurgeschillen over warmtelevering verminderen.
In deze toelichting lijkt het erop dat de huurders van gereguleerde woningen dubbel moeten gaan betalen voor het onderhoud en vervangen van de collectieve installatie (cv-ketels). Deze huurders betalen sinds de bouw van de woningen in de kale huur een flink bedrag aan onderhoud en vervanging van de cv-ketels. Dit feit is terug te vinden in de stichtingskosten. Na de bouw was het een bedrag van NLG 9,95 per maand per woning. Met alle huurverhogingen is dat nu bijna € 100 per maand per woning.

Het kan niet zo zijn dat die kosten die al IN de kale huur zitten en ook nog een keer in de eindafrekening verwerkt kunnen worden. Collectieve cv-ketels zijn wel degelijk onroerend goed. Je kunt ze niet meenemen als je gaat verhuizen. De Huurcommissie verbiedt het apart doorberekenen van onderhoudskosten en vervanging van die collectieve cv-ketels. N.B. Datzelfde geldt voor onderhoud en vervanging van liften. Die zijn ook onroerend goed.

Wordt de puntentelling ook weer teruggedraaid? De punten voor een verwarmd vertrek zijn gewijzigd conform de Warmtewet. Als blokverwarming UIT de Warmtewet gaat, zal de puntenwaardering voor verwarmde vertrekken moeten worden teruggedraaid naar de situatie van vóór de Warmtewet.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht