Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Regeling zuivering toiletwater pleziervaart

Reactie

Naam L van Bemmel
Plaats Almere
Datum 15 mei 2019

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? Op alle onderdelen van de regeling en de toelichting kan worden gereageerd.
Ik begrijp de reden om het water schoon te houden. Alleen denk ik niet dat dit de juiste manier is. Allereerst zou ook de commerciële scheepvaart hieraan moeten voldoen. Alleen de pleziervaart opzadelen met hoge kosten is niet eerlijk en ook moeilijk uit te leggen. Daarnaast zou het prettig zijn om eens cijfers te zien wie nu wat vervuilt en wat de gevolgen hiervan zijn. Een vrachtschip dat 24 uur over binnenwater vaart vervuilt denk ik meer dan een plezierjacht dat hooguit vijf uurtjes op het water is en dan ook nog eens niet dagelijks en zelfs niet wekelijks.

Daarnaast zou het misschien een goed idee zijn om veel meer stations te maken waar booteigenaren hun vuile water kunnen afstorten. Nu is er vaak maar 1 plaats in de haven, vaak in een moeilijk en verlaten hoekje. Denk bijvoorbeeld aan mobiele afstortplaatsen, bijvoorbeeld bij wachtsteigers voor bruggen en sluizen.

Mocht de verplichting voor een zuiveringsinstallatie wel doorgaan, dan zou ik willen voorstellen om daar oom subsidie op te geven. Net als dat bijvoorbeeld bij elektrische auto’s het geval is.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht