Houtskoolschets acute zorg

Reactie

Naam Ambulancezorg N. Smtrs
Plaats Maastricht
Datum 10 juli 2020

Vraag1

We zouden graag van u willen weten wat anders moet of beter kan in deze visie over de herinrichting van de acute zorg.
Het ziet er vooruitstrevend uit en meer integratie zoals zo’n spoedpost is een echte uitkomst. Niet elke spoedeisende hulp heeft momenteel de functie van SEH arts. Dit is m.i. wel nodig om meer kwaliteit en continuïteit van acute zorg te waarborgen. Daarbij zie ik in het academisch ziekenhuis binnen mijn regio dat nog steeds geen integratie plaatsvind van acute cardiologische zorg binnen de spoedeisende hulp, de EHH zou idealiter ook op de SEH gesitueerd moeten worden. Wat ik nog mis is de mobiele zorg ( ambulance zorg, GGZ, huisarts en thuiszorg ) die mobiel opereren in het acute zorg landschap. Kunnen deze mobiele zorgprofessionals allen gevolgd worden door de meldkamer staan ze in verbinding met elkaar via 1 mobiele data terminal of middels mobilofoon ? Dit is van belang voor de veiligheid onderweg en op locatie, voor assistentie of opschaling. Het zou m.i. handig zijn om in hetzelfde patiënten dossier te kunnen kijken, 1 systeem waar de patiënten informatie direct voorhanden is. Kortom hoe gaat de mobiele zorg er uitzien. Gaat de ene zorgverlener alleen op pad of is een samengesteld team wellicht toch veiliger. Hoe herkent de zorgvrager de juiste zorgverlener, uniform, voertuig. Dit zou ook centraal georganiseerd kunnen worden.

Vraag2

Daarnaast willen we graag over deze houtskoolschets acute zorg weten wat u er goed aan vindt en waar u positief over denkt.
Een apart nummer waar de zorgvrager met alle niet levensbedreigende zorgvragen terecht kan is echt een verbetering. Daarnaast meerdere disciplines op zo’n spoedpost laten samenwerken zorgt echt voor een kwaliteitsverbetering. Hopelijk stopt dan ook het wachten op de crisisdienst of het rondrijden met een verwarde zorgvrager die je niet direct naar een GGZ locatie kunt brengen ter beoordeling.