Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Conceptreglement Geschillencommissie Oneerlijke Handelspraktijken Landbouw- en Voedselvoorzieningsketen

Reactie

Naam dhr GJ Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 2 juni 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het conceptreglement Geschillencommissie Oneerlijke Handelspraktijken Landbouw- en Voedselvoorzieningsketen? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Wat mij gelijk te binnen schiet bij oneerlijke handelspraktijken landbouw is dat er nog steeds loonwerkers in de rondte rijden met gigantische trekkers met enorme dumper aanhangers daar achter (met een berg grond of anders door op) en daar zonder kentenplicht geen cent wegenbelasting betalen en veel te snel rijden terwijl de grondtransport bedrijven goudgeld moeten neerleggen om hun zandwagens op de weg te houden en te kunnen blijven rijden.
Ik zou zeggen zo spoedig mogelijk kentekens op die trekkers en dumper, de boel registreren en MRB als ieder ander laten betalen. Dat is ook eerlijke handelspraktijk.

Verder moeten de groot grutters de boeren meer betalen voor hun producten. Want de inkoop van de groot grutters zet de boeren natuurlijk flink onder druk en verkopen het in de supermarkten met extreme winsten aan hun klanten. PUNT van aandacht als we het over oneerlijke handelspraktijken hebben.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht