Wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Hoorn
Datum 22 mei 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Feedback:
Wettelijk afdwingen alleen is niet voldoende, zorg ook voor goed beheer van de standaarden en zorg voor stabiliteit van standaarden (bv iedere 2 jaar een update, backwards compatible en belofte dat een versie minimaal 4 jaar ondersteund wordt) zodat belanghebbende partijen inspraak hebben en zodat partijen hun investeringen kunnen terugverdienen.
Alleen spoor2 gaat mi echt helpen (standaarden verplicht stellen ipv alleen elektronisch uitwisselen). Wacht daar niet te lang mee en zet er vol op in (gaat nu veel te langzaam als je bv kijkt naar eoverdracht zou het helpen om per 1-1-2022 een certificeringseis op te leggen aan de markt, sneller is mi niet haalbaar).
Faciliteer in lijn met 1 dat op de lagen van infra tot en met informatie zoveel mogelijk generiek gestandaardiseerd wordt over alle processen en organisaties heen. Borg daarmee schaalbaarheid.