Actieplan Digitale Connectiviteit

Reactie

Naam Dhr. M Kelder
Plaats De Meern
Datum 10 april 2018

Vraag1

U vindt de vragen in het consultatiedocument zelf.

NB Daarbij treft u ook een specifieke vraag aan over de voorgestelde invulling van de dekkingseis voor mobiele communicatie.
LET OP: De reactietermijn van deze vragen (11 en 12) is verlengd. Na de sluiting op 11 april kunt u nog tot 25 april per mail reageren op de dekkingseis via Frequenties@minez.nl. Reden is dat partijen hebben gevraagd om meer tijd voor bestudering van de eis.
Op de website: www.rijksoverheid.nl valt te lezen:
'De Rijksoverheid werkt aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. In onze democratische rechtsstaat is het belangrijk dat mensen en maatschappelijke organisaties zich in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien."

De besproken uitbreiding van het mobiele netwerk met hogere snelheden (5G) kan echter leiden tot een grote aantasting van enkele van deze Rijksoverheid- kernpunten.

Veiligheid:
De veiligheid van de Radiofrequente Velden afkomstig van mobiele communicatie apparatuur zoals 2G/3G/4G- zendmasten, mobiele telefoons, WiFi routers enz. is in zo'n 20.000+ wetenschappelijke onderzoeken bestudeerd. In meer dan 60% van deze onderzoeken worden mogelijk schadelijke effecten aangetoond van blootstelling aan deze RF-velden.

Vooral nu na het recent uitgekomen NTP-onderzoek hebben al vele wetenschappelijk onderzoekers gepleit voor het kwalificeren van RF-velden in de IARC kwalificatie: 1- Kankerverwekkend

Vele honderden wetenschappelijk onderzoekers hebben in de afgelopen jaren in diverse 'Appeals' aandacht gevraagd voor de potentiële gezondheidseffecten van blootstelling aan RF-velden.

Zoals bijvoorbeeld de 237 experts van https://emfscientist.org/ die gezamenlijk zo'n 2000 onderzoeken hebben gepubliceerd over de effecten van RF-velden.

Zij concluderen dat de huidige RF-veiligheidsnormen totaal ontoereikend zijn om gezondheidsschade te voorkomen.

Gezien de hoeveelheid en sterkte van aanwijzingen die in wetenschappelijke onderzoeken naar voren komen is er geen grond meer voor overheden om deze optredende gezondheidseffecten te negeren.


Volgens uw actieplan Digitale Connectiviteit wilt u voorop lopen in de nieuwste technieken omdat dit goed is voor de o.a. werkgelegenheid en de Nederlander. Wil deze Nederlander dit ook als zij weten dat deze techniek hun gezondheid van hemzelf, zijn gezin, de volgende generatie wordt aangetast?

Deze Nederlander gaat er vanuit dat de overheid wel voldoende controleert of deze zendtechnieken wel veilig zijn. En gaat er vanuit dat de overheid wetenschappelijke bevindingen serieus neemt. En deze voorop stelt boven enige andere belangen.

Kun u deze stelling als overheid waarmaken?

Bijlage