Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging vrijstellingsregeling Besluit luchtverkeer 2014, Zichtvliegen buiten daglichtperiode

Reactie

Naam stichting ABRel (mr P de Vries)
Plaats Nieuwegein
Datum 23 augustus 2019

Vraag1

Heeft u vragen of opmerkingen? Op alle onderdelen van de regeling en de toelichting kan worden gereageerd.
In het kader van het process inz de Luchtvaartnota 2020-2050 is door de bewonersvertegenwoordigers ( st ABReL) het volgende standpunt ingenomen :

Vliegscholen veroorzaken ook overlast in de directe omgeving van de luchthaven van waaraf zij opereren. Het gaat dan vooral om het circuitvliegen, allerlei oefeningen in het starten en landen, etc. met een beperkte actieradius en zijn goed uit te voeren met de elektrische vliegtuigen voor 1- 4 personen, die nu al op de markt zijn. Vliegscholen moeten met een gemengde vloot gaan opereren, waarbij alleen nog niet-elektrisch wordt gevlogen indien dit niet past bij de benodigde vliegactiviteiten. Voor de recreatieve luchtvaart geldt in principe hetzelfde als voor de vliegscholen.

Daaraan moet worden toegevoegd, dat de bewonersvertegenwoordigers, met klem pleiten voor rustmomenten rond de diverse luchthavens, wat inhoudt dat er in de nachtperiode niet gevlogen wordt.
Op grond van het vorenstaande adviseren wij u om het toestaan van zichtvliegen buiten de dag periode nadrukkelijk te koppelen aan de voorwaarde dat dit zo spoedig mogelijk alleen nog mag worden uitgevoerd met elektrische vliegtuigen en dat het in ieder geval beperkt moet blijven tot de avondperiode, zodat er niet na 23.00 uur gevlogen zal worden.

Gr,

Namens de stichting ABReL

Mr. P. De Vries
Kelvinbaan 40, 3439 MT Nieuwegein | Postbus 1475, 3430 BL Nieuwegein
M (06) 22 51 31 20 | E info@stichtingabrel.nl | W www.stichtingabrel.nl

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht