Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit huurprijzen woonruimte

Reactie

Naam Anoniem
Plaats HEILOO
Datum 16 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ? in de puntentelling. Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten
Geachte mevrouw de Minister,
Ons werd vandaag door VastgoedBelang gevraagd om u aan te spreken op uw voornemen om het WOZ-deel van het woningwaarderingstelsel zo aan te passen dat u ervan verzekerd bent dat nogal wat huurprijzen van woningen drastisch zullen dalen.

Het enige wat wij hier zouden willen benadrukken is dat als u uw voornemen doorzet u heel dwingend ingrijpt in de verhouding tussen onze kosten en baten. Is dat het waar u naar op uit bent ?

Om een voorbeeld te noemen: omdat wij na mutatie voor een van onze huurwoningen een hogere huur konden bedingen door aanpassingen in het WWS destijds, konden we eindelijk een paar zinvolle verzekeringen afsluiten. De ervaring leert dat dit geen luxe is.
Maar als u uw voornemen doorzet is dit vermoedelijk de meest hopeloze aanschaf sinds jaren geweest, die ons nog zeker drie jaar zal bezuren.
Het moment breekt aan dat wij serieus gaan overwegen om ons bezit over te doen aan die gretige beleggingsmaatschappijen, die ons vrijwel wekelijks bellen met de vraag of wij nu wel bereid zijn te verkopen.

“Niet ? nou dan bel ik u volgende maand wel weer”.

Anders gezegd: is het inmiddels tot u doorgedrongen dat het wispelturige Overheidsbeleid –ook dat van u- leidt tot een situatie die de overheid – en ook u, ongetwijfeld- nu juist wenst te voorkomen: het creëren van een paradijs voor beleggers ?
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht