Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit huurprijzen woonruimte

Reactie

Naam Drs Mevrouw M. Berreklouw
Plaats Amsterdam
Datum 16 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ? in de puntentelling. Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten
L.s,
Uw voorstel heeft als gevolg dat ik mijn panden:
niet renoveer.
geen maatregelen neem tbv. het milieu en de energie-transitie
ik dan ook voor de Box3 belasting een mindering wens van 33% van de waarde toevoeg, bovenop de huidige manier van belasting berekenen.
U weet dat de hele WOZ-waarde berekening op zich al natte vinger werk is. Ongerenoveerde panden krijgen dezelfde waarde toegekend als een gerenoveerd en verkocht onroerend goed. Daardoor betaal ik al veel te veel belasting.
Nota bene: ik ben niet tegen een hoge belasting voor rijken en ook niet tegen regulering van de woningmarkt, maar niet op deze manier. De overheid dient naar zichzelf te kijken. Wat is haar bijdrage aan het ontstaan van het tekort aan woningen? Wentel dat niet af op burgers die vastgoed bezitten. Niemand schiet daar iets mee op. Nu dwingt de overheid mij on uitgewoonde etages te blijven verhuren, terwijl ik bereid ben te investeren en ze te verbouwen tot mooie hoogwaardige en energiezuinige appartementen.
M. Berreklouw
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht