Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit huurprijzen woonruimte

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 9 juni 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ? in de puntentelling. Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten
de VVD haalt elke jaar 2 miljard euro aan huurdersheffing bij huurders via de verhuurders en dwingt zo woningcorporaties huurwoningen te verkopen waardoor het aantal huurwoningen steeds minder worden en de huurprijzen gaan stijgen.
vooral huurders in grote steden zijn het dupe van enorme huurstijging als gevolg van het beleid van de VVD en D66.

Volgens Van Buren van Rochdale gaan er per jaar twee maanden aan huur direct naar de staatskas. "Dat terwijl blijkt dat de staatsschuld op dit moment geen probleem meer is", zegt ze. Momenteel zit de schuld een stuk onder de Europese begrotingsafspraken van maximaal 60 procent van het bruto binnenlands product.

"Het geld komt van huurders met de laagste inkomens. Zij zijn de dupe", zegt Van Buren. Want door de maatregelen zijn woningcorporaties volgens haar genoodzaakt woningen te verkopen waardoor er minder sociale huurwoningen zijn. Het tekort aan sociale huurwoningen is ondertussen opgelopen tot zo'n 80.000.

ook de verzamel inkomen van alle bewoners van een woning gebruiken om de huurprijs te laten stijgen treft voor al de lagen inkomen in grote steden.
De VVD voort een racistische beleid waarmee ze de allochtone bevolking in de grote benadelen met huurdersheffing, het verzamel inkomen en parkeergelden.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht