Besluit huurprijzen woonruimte

Reactie

Naam A Plus Apartments (Mevr. K.H. Heizenberg)
Plaats Amsterdam
Datum 19 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ? in de puntentelling. Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten
Als verhuurmakelaar met een vestiging in Amsterdam en Flevoland scharen wij ons achter de inzending van Vastgoed Belang.
Middenhuur is schaars en zal door uw plannen verdwijnen. Die middenhuur is hard nodig, in de corona crisis zijn de huurprijzen iets gezakt, geen nieuwe expats ingevlogen. En hebben wij daardoor een aantal nederlandse huurders van mooie woonruimte kunnen voorzien. Een paar voorbeelden: een muziekdocent, een sportdocent, een agent, een onderwijsassistent, een zzp-er en ga zo maar door.
Mensen van alle leeftijden welke met spoed op zoek waren naar een woning in de middenhuur omdar ze als 2 verdieners te veel verdienen voor de sociale huur. Voorbeelden genoeg. Onze verhuurders zijn veelal kleine beleggers, zij leveren mooie en goed onderhouden woningen en hoeven niet de hoofdprijs maar willen investeren in hun panden, verduurzamen en zij voorzien hiermee in een behoefte.
Uw plannen duperen deze woningzoekers en de kleine investeerders onevenredig hard, deze 2 partijen hebben elkaar nodig en vinden elkaar middels de verhuurmakelaars.