Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit huurprijzen woonruimte

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 20 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ? in de puntentelling. Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten
Beste,

Graag reageer ik hierbij op het ontwerpbesluit ter maximering van het aandeel punten voor de WOZ. Ik, als kleine particulier die mijn oude woning tijdelijk verhuurt, om zekerheid en zelfstandigheid te kunnen behouden nadat mijn partner en ik besloten om te gaan samenwonen, zou hier enorm mee gedupeerd worden. Mijn inziens, is de regeling niet gericht om mensen in mijn situatie te schaden - echter zal dit wel gebeuren.

Als young professional heb ik meerdere mensen in mijn omgeving met een soortgelijke situatie of een situatie waarbij een tijdelijke sabbatical of werken/reizen in het buitenland ervoor zorgen dat zij (tijdelijk) hun woning verhuren, om een eigen woning bij terugkomst te kunnen behouden. Ook zij zouden enorm worden geschaad bij het doorvoeren van deze regeling.

Daarnaast ben ik van mening dat het de (ver)huur sector in Amsterdam ernstig zou kunnen ontwrichten, deze maatregel door te voeren.

Ik laat dan ook graag deze reactie achter, om de regeling mogelijk te heroverwegen en mijn situatie aan u toe te lichten. Hopende dat deze mede in overweging zal worden genomen.

Hartelijke groet,
Conny Groen in ‘t Woud
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht