Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Rnb

Reactie

Naam dhr g.s. Schutter
Plaats Leiden
Datum 10 juni 2022

Vraag1

Reacties op het ontwerp van deze wijzigingsregeling.
het is verbazend dat achteruitgang hazen/konijnen,alleen aan jacht toe te schrijven, er zijn veel factoren die meespelen.mechanisatie, teelt methoden, Zo is fluctuerende stand van konijn absoluut niet alleen toe te schrijven aan jacht,maar ook VHS/Myxomatose, predatie en het weer, in jaren met regenval / koude sterven meer jongen dan in jaren met weer.
Ik maak me ook grote zorgen over voornemen om jacht op haas/konijn te sluiten.
Het huidige systeem waarbij de jager verantwoordelijk is voor een goede wildstand is namelijk dé reden waarom we op plaatsen waar dit juist wordt uitgevoerd een mooi bestand van hazen zien.
Ondanks de enorme recreatiedruk/inperking leefgebieden door bebouwing en landbouw.
wij jagers hebben namelijk groot belang bij dat alle wildsoort gedijen, zodat aan einde van het jaar daar een bescheiden deel van kan worden geoogst.
als u dit "voorrecht" intrekt, waarom zou een jager dan moeite doen voor goede habitat voor wildsoorten. aanleggen van wildakkers waar wild rust,veiligheid,voeding vindt.Of beherenvan kraaien/vossen om overlevingskans van jonge haasjes te vergroten.
Dit gebeurt nu allemaal op vrijwillige basis door jagers.Als u de jager gemotiveerd wil laten blijven om zich in te zetten voor het welzijn van konijn/haas dan zal dat niet gedaan worden door jacht te sluiten.
Een goed jager oogst zeker niet meer dan zijn veld aan kan. Als de jacht gesloten wordt dan is de motivatie weg en de jager blijft dan ook weg uit zijn veld.
het feit dat jagers negatief weg worden gezet door mensen die geen idee hebben van wat er echt in het veld gebeurt. Het wordt tijd dat er vertrouwen komt in de FBE’s en de WBE’s , vertrouwen naar de mensen uit de praktijk. Dit zijn de aangewezen personen om reëel beeld te geven van hoe de populatie werkelijk is. Mensen die dagelijks hun veld observeren.
meten = weten > beleid dient gemaakt te worden op harde betrouwbare cijfers, niet op oude achterhaalde ( onbetrouwbare / niet zuivere) cijfers.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht