Wijziging voorwaarden geslachtsvermelding geboorteakte

Reactie

Naam Mw J.A.M. Krijnen
Plaats Huizen
Datum 12 december 2019

Vraag1

Wat vindt u van het voorstel en de toelichting daarop?
Al gun ik de personen in kwestie met goede bedoelingen deze wijziging om te werken aan hun persoonlijkheidsproblematiek, ik ben er op tegen!
Vrouwen hebben bescherming nodig.
Motivatie:
In Nederland mag je niet zomaar je leeftijd op je geboortebewijs veranderen, want dat is in strijd met de realiteit. Je mag je straks wel vrouw noemen als je een penis hebt, volgens het nieuwe voorstel om de wet geslachtsregistratie aan te passen.

Ben je veroordeeld als seksdelinquent? je kan je geslacht veranderen en de overheid is verplicht om je in een vrouwengevangenis te plaatsen.

Ben je als man gedreven maar niet goed genoeg in (top) sport? Je verandert je geslacht je kan niet meer geweigerd worden in de vrouwencompetitie. Hier zijn voorbeelden van!

Als je alleen door een vrouwelijke arts of verpleegkundige behandeld wilt worden, zul je voortaan ook moeten accepteren om behandeld te worden door een man die zichzelf vrouw vindt.

Als je als politievrouw, douanier of cipier werkt, zul je als vrouw gedwongen worden om trans geïdentificeerde mannen te fouilleren, ook intiem.

Wie kan de betekenis van 'vrouw' handhaven als zelfs de wet dat niet meer behelst?
Wil ‘heel’ Nederland echt dat mannen met een penis zich voortaan zonder enige controle gewoon vrouw kunnen noemen?