Wijzigingsbesluit financiële markten 2013

Reactie

Naam eFeM Verzekeringen (Dhr. M van den Broek)
Plaats Someren
Datum 17 april 2012

Vraag1

Wat vindt u van de voorgenomen wijzigingen in onderliggend Wijzigingsbesluit financiële markten 2013 en van de Regeling eed of belofte financiële sector?
Te betuttelend.....Een eed afleggen welke nauwelijks controleerbaar zal blijken, in de praktijk zou het niet eens nodig moeten zijn om een eed af te leggen. Beter is om sneller in te grijpen zonder maandenlange onderzoeken en dan direct te beboeten.....Verder is € 500.000,- boete voor een overtreding van dezelfde eed veel te hoog voor een klein eenmanskantoor dit in vergelijking met de grote bankdirecteur .....

Verder het genoemde uurtarief van € 45,- voor een hoog opgeleide medewerker ??? Is dat niet bijzonder laag ?? Een loodgieter ZZP, monteur in de garage etc. heeft al een uurtarief van €65,- en meer. Of bedoelt u met de genoemde € 45,- de kale prijs, zonder opslag van administratie kosten, opleidingskosten, distributie kosten etc....De verwachting is toch dat een pensioen of hypotheek adviseur minimaal € 100,- per uur zal rekenen. Is dat dan te hoog ?