Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijzigingsbesluit voor gebiedsspecifiek beleid PFAS

Reactie

Naam dhr GJ van't Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 16 november 2019

Vraag1

Heeft u opmerkingen en/of aanvullingen op de ontwerpregeling en de nota van toelichting?
het lijkt mij zeer noodzakelijk dat er een wijziging van het Besluit bodemkwaliteit komt voor de waarde van Pfas in de grond.
De waarde die er nu is voor het maximum getal van Pfas in de grond is gewoon veel te laag. Die Pfas zit al jaren in de grond en de waarde houdt nu
heel bouwend Nederland tegen. Dit kan en mag gewoon niet. We hebben al problemen genoeg opgebouwd met de stikstof die in de afgelopen jaren flink verwaarloosd is door diverse kabinetten. Daar plukken we nu de zuren vruchten van.
Het lijkt mij ook zeer noodzakelijk dat er grote stappen gezet gaan worden in deze chaos.
Kleine natuurgebieden schrappen of als dat gaat voegen. Dit land is te klein voor zoveel (teveel) natuurgebiedjes her en der door het land.
En alleen overdag 100 km/u rijden op de snelwegen gaat het ook niet worden. Gewoon altijd en overal max. 100 km/u rijden.
Wat betreft het voer voor met name de koeien, er was al tijden de mogelijkheid om gemodificeerd voer te voeren (waardoor de koeien minder methaan zouden uitstoten) maar dat is steeds tegen gehouden door dit kabinet. Regeren is vooruit zien en niet korte termijn denken en alles op de langebaan schuiven. Dan krijg je rekening vanzelf een keer gepresenteerd. Zoals nu en dan staat heel Nederland stil.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht