Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Verzamelwet kinderopvang

Reactie

Naam P Janssen
Plaats Sleeuwijk
Datum 4 december 2019

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen van het wetsvoorstel en de toelichting daarop.
Wat ik heel raar vind is dat de peuterspeelzaal/voorschool tegenwoordig ook onder de kinderopvang valt.

Ik ben zelf al sinds 2007 arbeidsongeschikt en sinds 2016 heb ik een heel lieve zoon, door de wijziging van de peuterspeelzaal/voorschool onder de kinderopvang te scharen heeft het een hele tijd geduurd voordat zeker was dat mijn zoon daarheen kon.

De voorschool is mijns inziens héél belangrijk in de ontwikkeling van een kind, sociaal, emotioneel en voor de leervaardigheid. Toen mijn zoon anderhalf was, ben ik gaan kijken wat de peuterspeelzaal ging kosten, nou ik sloeg stijl achterover, bijna 200 euro per maand om 6 uur in de week naar school te kunnen!

Recht op kinderopvangtoeslag had ik niet, want ik werkte niet en volgde ook geen opleiding. Maar 200 euro is wel 1/3 van mijn uitkering, wat we hard genoeg nodig hebben. Nergens werd ik gewezen op een toeslag die ik zou kunnen krijgen vanuit de gemeente, wat ik overigens ook heel erg slecht vind.

Uiteindelijk heb ik een, bijna wanhopig, mailtje gestuurd naar de organisatie die hier zorg draagt voor de voorschool en zij wisten mij te melden dat ik via hun een aanvraag kon doen bij de gemeente. Maar ook dit was niet op hun site of op de site van de gemeente te vinden.

Het zou super zijn als de nieuwe wet er doorheen zou komen, dit scheelt zoveel ouders in de portomonee en zal (in ieder geval in mijn geval) voor zoveel minder stress hebben gezorgd.

Ik zal er geen gebruik meer van kunnen maken, want in de zomer van 2020 gaat de kleine man naar de basisschool. Maar ik gun het iedere ouder die met dit zelfde probleem te kampen heeft. En ik hoop van harte dat aan eenieder die arbeidsongeschikt thuis zit, dat er duidelijker zichtbaar is waar ze recht op hebben en waarin gemeente, uitkeringsinstantie en belasting hier meer over informeren.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht