Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging Spoorwegwet overwegveiligheid

Reactie

Naam landbouwbedrijf Haarman (mts Haarman)
Plaats Teuge
Datum 28 augustus 2021

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting.
Door slap optreden van diverse (semi)overheden is er tot op heden bij ons nog geen overeenkomst over de sluiting of beveiliging van de particuliere N.A.B.O. waarvan wij gebruik moeten te maken omdat dit de enige uitweg van onze grond is.
Wij zijn altijd welwillend geweest en hebben ook altijd mee willen denken over een alternatief, ook al is een alternatief zeker niet altijd verbetering.
Door buitenproportionele eisen van de gemeente waartoe wij behoren is een plan voor bedrijfsverplaatsing en grondruil waardoor er overwegen gesloten zouden kunnen worden na 2 jaar overleg en proberen niet van de grond gekomen.
Nadien zijn we in gesprek gebleven met prorail, maar de contactpersoon hield zich niet aan tijdsafspraken wanneer hij weer contact op zou nemen.
Het ligt in dit geval dus niet aan ons maar nu denkt de minister ons wel onder druk te kunnen gaan zetten met een nieuwe wet om de zin van het ministerie door te drukken, schandalig!! Is dit volksvertegenwoordiging?
Na in de jaren 80 een aantal keer prorail of zijn voorlopers te hebben verzocht hekken te plaatsen bij onze N.A.B.O. werd hier gehoor aan gegeven, dit was in hun opzicht niet nodig. Om te voorkomen dat er per ongeluk vee op het spoor terecht zou komen hebben wij zelf hekken geplaatst voor de veiligheid. En nu wil de minister van ons eisen dat wij onze zelfgeplaatste hekken sluiten na het passeren van de overweg, terwijl wij notabene in gesprek zijn met prorail over beveiliging of sluiting van de overweg. Mocht prorail of de minister of het ministerie erbij blijven dat wij dit na elke kruising van de overweg gaan doen, zetten ze er zelf maar verkeersregelaars neer! Op een drukke dag als wij bijvoorbeeld gras aan het hakselen zijn, wat meer als 400 euro per uur kost! kruisen wij wel 60 tot 100 keer de overweg, dan gaan wij de doorzelf geplaatste hekken dus echt niet dicht doen1
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht