Berichten over uw Buurt

Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging Besluit vergoedingen luchtvaartnavigatiediensten i.v.m. 1ATM

Verkeer

In het kort

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging van het Besluit vergoedingen luchtvaartnavigatiediensten 2010 voor. Dit besluit maakt het voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) mogelijk om diensten op de luchthavens Eindhoven en De Kooy te leveren. Ook kunnen zij de kosten hiervoor in rekening brengen bij gebruikers van de twee luchthavens. Daarnaast geeft het besluit de minister de bevoegdheid om regels vast te leggen voor het ontwerpen van vluchtprocedures.

Wat is het doel?

De LVNL neemt de dienstverlening op de luchthavens Eindhoven en De Kooy van de militaire luchtverkeersdiensten van Defensie over. Hierdoor wijzigen een aantal dingen, waaronder ook de tarieven voor gebruik van luchtverkeersdiensten voor burger luchtvaart. In de huidige situatie betalen deze luchthavens een tarief aan Defensie voor het gebruik van de faciliteiten. Waaronder ook de diensten van de militaire luchtverkeersleiding. Dit besluit maakt het voor de LVNL mogelijk om de kosten voor geleverde diensten in rekening te brengen aan de luchthavens Eindhoven en De Kooy. Dit is een noodzakelijke stap om de integratie van burger- en militaire luchtverkeersleiding tot stand te kunnen brengen. De naam van het programma dat dit mogelijk moet gaan maken is één Air Traffic Management ofwel, 1ATM.

De kosten voor het gebruik van luchtverkeersdienstverlening worden door de gebruikers betaald. Dit is wereldwijd gebruikelijk. Het zijn hoofdzakelijk de vliegmaatschappijen die van de diensten gebruik maken.

Reactie geven?

U kunt tot en met 19 juni aanstaande via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting. Verwacht u dat de regeling effect zal hebben op u of uw organisatie?

Consultatieverslag

Het is niet meer mogelijk om te reageren op deze consultatie. Download hier het consultatieverslag.

Reacties op deze consultatie2 openbaar

Bekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties