Wijziging Besluit inburgering ivm vrijstelling voor werkenden van examenonderdeel ONA

Reactie

Naam A van Offeren
Plaats Alkmaar
Datum 8 december 2018

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Het hele inburgeringsgebeuren heeft niet alleen invloed op de buitenlandse partner, maar ook op de Nederlandse partner die garant staat voor zijn / haar partner waardoor de verplichting van inburgering in principe onnodig is, omdat de integratie bij de Nederlandse partner bij de Nederlandse partner vanaf dag 1 al plaatsvindt.
Tevens is de motivatie om de taal Nederlands, de hier geldende gebruiken en onze geschiedenis te leren automatisch al aanwezig.
In ons geval willen wij onze oude dag hier in Nederland door kunnen brengen.
Mijn echtgenote is een buitenlandse partner en reeds gepensioneerd en is hier zonder arbeidsverplichting en moet toch de ONA volgen en wordt gemakshalve op de grote hoop statushouders gegooid, want zo voelt dat ook, gegooid !
Dit is niet alleen vernederend, maar ook nog eens iemand op onkosten jagen voor niets, de boel stressen voor niets, maar ook nog eens onterecht voor niets en onrechtvaardig en geeft niet bepaald het gevoel dat mijn echtgenote in Nederland welkom is.
Mijn echtgenote heeft door mijn garantie die door de IND is afgegeven reeds alle rechten door haar verblijfsvergunning die een statushouder niet heeft.
Zie voor meer informatie https://inburgerervaringen.nl/
De ONA moet voor elke buitenlandse partner dan ook met onmiddellijke ingang stopgezet worden.