Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit

Reactie

Naam drs. A. J. van Leeuwen
Plaats Duiven
Datum 29 september 2010

Vraag1

Heeft u opmerkingen bij het wetsvoorstel?
Als u reageert wordt u verzocht uw commentaar helder en beknopt te formuleren en te voorzien van een duidelijke motivering.
Het wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit verlegt een deel van de verantwoordelijkheid voor het bepalen van strafbaarheid van de rechter naar het OM. Gegeven het principe de trias politica een zeer kwalijke zaak; een voorbeeld van een duidelijk legitieme uiting die door het OM als strafbaar betiteld werd is het citaat van een gebruiker van twitter dat journalist Bert Brussen op zijn weblog plaatste (http://www.bbrussen.nl/2010/03/page/6/).

Verder wordt het zonder melding opnemen van gesprekken tussen partijen strafbaar ook als het door een der gesprekspartijen gedaan wordt. Dit houdt in dat consumenten minder eenvoudig in staat zullen zijn hun recht aan te tonen tegen onwillige bedrijven. Bedrijven melden vaak aan het begin van een gesprek met bijvoorbeeld een klachtenlijn dat het gesprek opgenomen kan worden. Klanten hebben deze mogelijkheid op dat moment niet, aangezien deze melding door een geautomatiseerd systeem gedaan wordt. Tegen een medewerker melden dat je het gesprek wenst op te nemen zal vervolgens de klachtprocedure bemoeilijken.

Voorts is het mij volstrekt onduidelijk wat het verbod op het heimelijk opnemen van een gesprek waaraan je deelneemt te maken heeft met computercriminaliteit.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht