Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit

Reactie

Naam Mevrouw mr H.L. de Greef
Plaats Amsterdam
Datum 26 september 2010

Vraag1

Heeft u opmerkingen bij het wetsvoorstel?
Als u reageert wordt u verzocht uw commentaar helder en beknopt te formuleren en te voorzien van een duidelijke motivering.
1. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Door mijn persoonlijke gegevens te beschermen, ben ik ook veiliger.

2. Iedereen heeft iets te verbergen. Zou u uw geliefde, werkgever of verzekeraar al uw sms-jes laten lezen? Laat u uw foto's van uw kind aan een wildvreemde zien? En geeft u onbekenden uw pincode of inzicht in uw medisch dossier? Vindt u het prima als de postbode uw brieven eerst leest voordat hij ze in de brievenbus stopt?
Kortom: men hoeft geen slecht mens te zijn om iets te verbergen te hebben, maar op deze manier ligt alle informatie over eenieder "te grabbel".

3. De vraag is niet of je iets te verbergen hebt, maar waarom anderen het van je willen weten. Waarvoor willen ze je gegevens gebruiken? Doen ze dat altijd in jouw belang? En zijn zij daar eigenlijk eerlijk en transparant over?

4. Jouw gegevens zijn voor anderen vaak veel waard, die ga je toch niet zomaar gratis weggeven?

5. Jouw persoonlijke informatie wordt niet alleen opgeslagen maar ook continu gebruikt. Maar hoe vaak klopt die informatie? Maken overheidsdiensten en bedrijven nooit fouten? Als er een fout wordt gemaakt, mag jij meestal bewijzen dat zij een fout hebben gemaakt. Bij een geweigerde lening is dat nog te overzien. Als je ineens niet meer mag vliegen, wordt het al een stuk vervelender.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht