Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

wetsvoorstel versterking bestrijding computercriminaliteit

Reactie

Naam W Modaal
Plaats Amsterdam
Datum 28 september 2010

Vraag1

Heeft u opmerkingen bij het wetsvoorstel?
Als u reageert wordt u verzocht uw commentaar helder en beknopt te formuleren en te voorzien van een duidelijke motivering.
Lieve Mensen,

Ja ik moet het maar toegeven, ik ben een computer crimineel. Het is echt zo, volgens de nederlandse wet.
Nou ja ik zal me maar even voorstellen, mijn naam is Willem Modaal. Ik kom uit een goede familie waarbij mijn vader een goed betaalde ambtenaar was en mijn moeder kunstenaares. Iedereen bij ons heeft een academische achtergrond dus daar is niets mis mee. Wat is er dan mis gegaan?
Lang geleden kon ik van mijn zuur vediende geld van post bezorgen naast school mijn eerste PC kopen. Een werkelijke race machine die deed wel 16MHz en had wel 1MB geheugen, iedereen jaloers. Toen bleek al snel dat je ook software bij zo'n ding nodig had en dat dat veel prijziger was dan die hele PC. Vriendjes op school hadden ook een PC en zo werden als snel floppy's met programma's uitgewisseld. Zo ontstond ook een van de eerste copy party's die later lan party's werden. Reuze gezellig en heel veel van geleerd.
In de tegenwoordige tijd als er niets op TV is dan download ik wat ik wil zien en kijk ik dat. Muziek luister ik niet zo veel maar ik heb wel muziek die ik niet heb gekocht en natuurlijk ook muziek die ik wel heb gekocht. De PC heeft plaats gemaakt voor een MAC en daar is bijna alle software legaal.
En hoe zit het met de mensen om me heen? Mijn moeder heeft CD's als kadootje geacsepteerd die duidelijk gecopieerd waren. Mijn vader heeft een niet legale versie van windows op zijn pc en vast nog meer software die niet mag. Andere familie leden hebben onder andere illegaal verkregen tomtom kaarten en muziek. Als ik naar mijn vrienden kijk ken ik niemand, ook geen collega's, die geen illegale software of muziek heeft. Mijn collega's zijn allerhande IT-ers en ook mensen die werken bij bijvoorbeeld de KLPD.
Wat maakt mij dat dan? Lid van een criminele organisatie?
Of is dit allemaal een soort van cultuur geworden?
Los je het op met een nieuwe wet? Ik denk van niet. Deze wet zorgt er voor dat nog meer mensen het vertrouwen in de overheid verliezen. Ze zien namelijk mensen van bouwfrauwde en andere schandalen vrij uit gaan maar de website die ze hebben gemaakt waar een mp3-tje op de achtergrond draait van het web verdwijnen. Je lost meer op met het promoten van open source en het veranderen van de cultuur.
Je kan ook een muur om nederland heen zetten en het een gevangenis noemen want dat zal je moeten doen als je al die computercriminelen wilt oppakken.

Met vriendelijke groet,

Willem
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht