Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging van de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting in verband met tweede evaluatie, actieplan donorkinderen en omvorming Sdkb

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Houten
Datum 24 juli 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
-Voor wensouders van gelijk geslacht en dan bedoel ik 2 vrouwen in deze is het straks niet meer of nog moeilijker om beide te dragen en dan van de zelfde donor zodat de eventueel ontstane kinderen dan genetisch materiaal van elkaar hebben. Dit is voor veel wensouders erg belangrijk en ik hoop dan ook dat 2 vrouwen als 1 gezien mogen worden zodat beide moeders van de zelfde donor kunnen dragen bij een volgend wens.

-Centraal toezicht en het beperken of regelen van een maximaal en minimaal aantal keren lijkt mij passend en goed. Daarbij doel ik dan ook op de Donor die een maximum moet kunnen aangeven.

-Graag goede voorlichting voor alle betrokkenen. Over nu maar zeker ook de toekomst als bekend donor. Wat houd dat in. Ook met de daarbij horende voorlichting over het aantal wat ik meer voorlichting vind dan screening.

-Wensouders en donors die kiezen voor thuis inseminatie hebben geen directe controle over de psychische en screenings voorwaardes zoals via een kliniek. Dit kan tot niet goed geregistreerde donoren lijden waarbij het maximum aantal inseminatie ook makkelijk overschreden kan worden. Dit vraag naar mijn idee nog aandacht.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht