Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel vereenvoudiging Wajong

Reactie

Naam Mevrouw M.E. Fleurij-Plugge
Plaats Zeewolde
Datum 10 december 2018

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Er staat in de tekst dat er een vraag staat, nou zie ik die niet staan dus ik hoop dat ik het juiste doe. Ik wil graag mijn mening geven over het voorstel.

Ik ben er opzich voor om alle Wajong varianten recht te trekken, maar ik schrik er heel erg van dat je als je arbeidsvermogen hebt je voortaan 20% van het wml moet inleveren. Dit betekend voor mij bijvoorbeeld dat ik 7 uurtjes per week voor niets doe en alles kan inleveren. En dat terwijl het me heel erg veel moeite kost om die paar uurtjes wat te blijven doen. En waarom zou ik dat blijven doen als het me zo verschrikkelijk veel moeite kost? Kijk dat ik geen 100% wml kan gaan verdienen is heel duidelijk en zou ook niet logisch zijn als je geen arbeidsvermogen hebt. Maar waarom dan niet zeggen dat je dan met 5% gekort wordt net zoals de mensen die wel arbeidsvermogen hebben?

Dus de volgende situaties:

GEEN arbeidsvermogen, en geen werk behoud van 75% van de Wajong
GEEN arbeidsvermogen, en WEL werk, korting van 5% op de 75% Wajong.

En dus dezelfde situatie als de mensen die wel arbeidsvermogen hebben en dan stellen dat er een maximum bedrag van 350 bruto (liefst iets meer) verdiend mag worden.

Ik vind het oprecht te bizar dat ze mensen die geen arbeidsvermogen hebben ook willen stimuleren om te werken maar dan toch zo onwijs pakken terwijl er al zo weinig mogelijk is voor ze.

Als ze een harmonisering willen dan moeten ze die ook wel eerlijk doorvoeren en niet weer 2 verschillende kampen creëren.

Op dit moment is dit mijn grootste punt. Oké ik baal ervan dat ik rechten verlies die ik nu als oud wajonger wel heb maar ik snap ook dat tijden veranderen en dat de regering maar wat graag als een bezetene wil bezuinigen. Maar ze vergeten dat een wajonger al zo veel mist in het leven. Werken moet ten alle tijden beloond worden (zoals zo mooi in de tekst staat!)
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht