Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel vereenvoudiging Wajong

Reactie

Naam Wajong'er zonder arbeidsvermogen D.A.W. Mast
Plaats Emmen
Datum 10 december 2018

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Op zich goede plannen. Maar het moet ook mogelijk zijn om als Wajong'er zonder arbeidsvermogen maximaal 20% van het Wettelijk Minimumloon te mogen bijverdienen, zonder dat dit gekort op je Wajong. In deze plannen is dat helaas wel het geval. Anders is het niet motiverend om bijv. een krantenwijkje te nemen, of een klein baantje in de horeca, of wat dan ook. Juist in tijden van fors stijgende vaste lasten als de energie en huur, is het wel handig om als Wajong'er zonder arbeidsvermogen voor maximaal 200 Euro extra in de maand wat bij te verdienen, zonder dat je daarbij op je Wajong gekort wordt.

Erg jammer dat volgens deze plannen Wajong'ers met een medische urenbeperking nooit het Wettelijk Minimumloon zullen verdienen, ook al werken zij naar vermogen en kunnen zij niet meer uren gaan werken dan wat zij aan kunnen. Diegenen die een medische urenbeperking hebben, hebben ook het recht op het Wettelijk Minimumloon, zij kunnen immers vanwege hun arbeidshandicap niet meer uren gaan werken dan wat zij aankunnen.

I.p.v. allerlei ingewikkelde formules wanneer het om bijverdienen naast de Wajong en waarbij het om loonwaardes gaat, stel ik een Participatiebonus voor. In dat geval werk je dan met behoud van de Wajong als basisinkomen met daarbij een participatiebonus als extra bovenop je uitkering. Deze participatiebonus is volgens het zelfde systematiek als de vergoeding bij Vrijwilligerswerk. Namelijk maximaal 170 Euro per maand met daarbij een maximum van 1700 Euro per jaar, eventueel kunnen deze maximumbedragen verhoogd worden. Dit is tevens een goede motivatie om te gaan werken en is ook een blijk van waardering. Werkgevers hoeven dan geen loonkosten meer te betalen, er zijn daarbij geen nare inkomenseffecten als met loondispensatie en er is ook geen gedoe meer met bureaucratie bij het UWV als het gaat om werken naast je Wajonguitkering. Hierdoor wordt het voor Wajong'ers een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker om (in deeltijd) te gaan werken dan nu het geval is.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht