Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel vereenvoudiging Wajong

Reactie

Naam Dhr. Doet er niet toe
Plaats Amersfoort
Datum 12 december 2018

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
Goed dat de boel geharmoniseerd wordt! Maar ik ben er zwaar op tegen dat de bremanregeling vervalt. En al helemaal dat mensen zoals ik gekort worden op het hele salaris. Ik heb misschien geen arbeidsvermogen maar toch werk ik 4 uurtjes in de week en dat doe ik om onderdeel te blijven van de samenleving. Maar als ik mijn hele maandloon in moet leveren dan kan ik dat niet gaan blijven doen. Lichamelijk is het nu al heel erg zwaar, maar als er niets meer tegenover staat dan wordt de motivatie wel heel erg moeilijk om op te brengen. Waarom stellen ze niet dat mensen die zoals ik al bijna 12,5 jaar werken en er dus in hun situatie geen verandering is dat er voor hun hierin niets verandert. Bijvoorbeeld dat ik zolang bij deze werkgever blijf er een soort coulance regeling is. Of dat je net als mensen met arbeidsvermogen terug gezet wordt naar 70%?

Ik kan er werkelijk niet bij dat ze spreken over harmoniseren maar dat ze evengoed weer onderscheid gaan maken. En dan ook nog eens de groep die al niet veel kan. Ze willen iedereen aan het werk hebben, beloon dan ook deze groep in plaats van ze te straffen en ze inkomen te ontnemen.

Deze hele ontwikkeling geeft mij bijzonder veel stress en ik begrijp het allemaal niet. Wat ik wel weet is dat ik op deze manier nog meer thuis kom te zitten. Want ik weiger mijn erg goede en prettige bazen mij te laten betalen als dat vervolgens weer volledig ingenomen wordt!

Dus alsjeblieft denk ook aan de groep mensen zonder arbeidsvermogen! De groep die het minste kan en mag.
De groep met vaak de hoogste zorgkosten.
De groep die meestal erg geïsoleerd zit.
En de groep die al jaren vecht voor goede zorg, goede hulpmiddelen, gelijk halen bij het UWV, sociale contacten, werk kunnen behouden, die het net als andere Wajongers niet breed hebben, en de groep die sowieso nooit meer dan die 20% van het wml zal verdienen. Denk ook aan ons en straf ons niet! En als we al gestraft worden voor het actief willen blijven zorg dan dat dit precies gelijk is als de mensen MET arbeidsvermogen.

Vergeet onze groep alstublieft niet, ik smeek het jullie!
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht