Wetsvoorstel modernisering bepalingen voorzieningenplanning voortgezet onderwijs

In 2013 heeft een evaluatie van de bepalingen in de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO) over de voorzieningenplanning plaatsgevonden. Daaruit is naar voren gekomen dat de wet naar behoren functioneert. Wel zijn er sinds de wetswijziging in 2008 enige technische en licht beleidsmatige punten gebleken die aanpassing behoeven. In de beleidsreactie op de evaluatie heeft OCW aangekondigd de WVO op die punten te verbeteren. Dat gebeurt in bijgaand conceptwetsvoorstel.

Consultatie gegevens

Publicatiedatum 04-02-2016
Einddatum consultatie 03-03-2016
Status Resultaat gepubliceerd
Type consultatie Wet
Organisatie Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Onderwerpen Voortgezet onderwijs

Publicatie reacties

Reacties worden gepubliceerd nadat de consultatie is gesloten. Alleen die reacties worden gepubliceerd waarvan is aangeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen zijn.

Doel van de regeling

De aanpassingen in dit wetsvoorstel beogen het functioneren van de voorzieningenplanning in het voortgezet onderwijs te verbeteren.

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Schoolbesturen in het voortgezet onderwijs, ouders en leerlingen.

Verwachte effecten van de regeling

Het voorstel bevat merendeels verduidelijking van wet- en regelgeving waarmee onnodige uitvoerings- en administratieve lasten voorkomen kunnen worden. Nieuw is met name de mogelijkheid tot de vorming van een nevenvestiging buiten het eigen RPO-gebied, de zogenaamde grensoverschrijdende nevenvestiging. Het voorstel biedt daarmee tevens meer mogelijkheden aan schoolbesturen voor de inrichting van het onderwijsaanbod dan nu het geval is.

Doel van de consultatie

Het doel van de consultatie is om reacties van belanghebbenden te verkrijgen op de voorgenomen wetgeving voor wat betreft de nieuwe, maar ook verduidelijkte elementen van de bepalingen voor de voorzieningenplanning.

Op welke onderdelen van de regeling wordt een reactie gevraagd

Alle onderdelen

Meer informatie

  • Integraal afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK)