Verzamelbesluit Omgevingswet IenW milieu 2025

Reactie

Naam Stichting Gezondheid op 1 (A.M. Verbrugge)
Plaats Wijk aan Zee
Datum 4 maart 2024

Vraag1

Wilt u reageren? U kunt via deze website reageren op alle onderdelen van de regeling en de toelichting.
Wij wijzen ook op het feit dat mobiel puin breken op Tata-terrein continue gebeurt bij de slakverwerking bij Harsco, dicht tegen de leefomgeving van omwonenden aan. Ook is het puin breken aan de orde bij de uitvoering van het Heracless plan van Tata. En onlangs bij Hoogoven 6 renovatie waar grote zorgen zijn om waar het puin vol met Zeer Zorgwekkende Stoffen op het terrein ligt en hoe ivm de leefomgeving omwonenden. Ook bij de schrootverwerking.
Bij Tata wat midden in een woonwijk ligt is mobiel puin breken continue aanwezig, en dat is langer dan de 3 maanden die het rapport van Witteveen en Bos met referentie 135184_23-009.665, noemt. Ook is Tata een Brzo-bedrijf wat dagelijks met puin met ZZS werkt (slak, schrot e.d.).
Puin breken bij Tata en haar slakverwerker Harsco is een dagelijkse aanslag op de gezondheid van omwonenden en de leefomgeving. Wij eisen in belang omwonenden en hun leefomgeving dat bij Tata al het mobiel puin breken en bijbehorende handelingen van slakverwerking en verwerking van puin en schroot met ZZS altijd in een hal plaatsvindt. Slakken zijn een giftig afvalproduct (bijproduct, c.q. puin) van Tata.

Bijlage