Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam JA van Baardewijk
Plaats Putten
Datum 8 september 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
Verschilt per provider. Wij hebben een provider gehad die ons (verplicht) € 100,- liet betalen voor deze box en deze vervolgens kosteloos wilde terugnemen. Dat werkt natuurlijk niet.

Maar natuurlijk is deze hele vraag compleet irrelevant in verhouding tot de plannen voor de uitrol van een 5G netwerk, zonder uitgebreid onderzoek naar de mogelijke gevolgen daarvan. Zie het bijgevoegde document.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht