Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam G Welling
Plaats Veenendaal
Datum 28 augustus 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
Of apparatuur door consument gekocht of gehuurd wordt, is legaal juridisch overgelaten aan aanbieder. Wanneer consument akkoord gaat (bijv. per contract) met niet interoperabele koop, is dit juridisch legaal.

Of 5G hoofdzakelijk toegepast gaat worden om 'televisie te streamen' is zeer twijfelachtig en zelfs onwaarschijnlijk te noemen. Dat 'TV streaming' o.a. met 5G mogelijk blijkt, wil niet zeggen dat zulks juridisch kenmerkend 5G identificeert.

Een enorme moeilijkheid bij voorgestelde aanpassing zogenoemde telecomcode zijn aangetoonde mentale en fysieke gezondheidscomplicaties bij de voorgestelde te legaliseren signaaldichtheid als fundamenteel gevolg bij iedere 5G implementatie. Het is strikt genomen niet alleen illegaal alleen ook wetenschappelijk onwenselijk gebleken dat overheid zulke negatieve invloed op cellen en celstructuren als uitgaande van een werkende 5G implementatie voor iedere burger meent te kunnen toelaten.

Daarbij is zulke draadloze breedband capaciteit niet noodzakelijk aangaande zogenoemde concurrentiepositie, ook internationaal.

Daarbij wordt aan veel meer gezonde en soms zelfs mogelijk sterkere alternatieven gewerkt, zoals biomoleculaire draadloze netwerken.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht