Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wetsvoorstel implementatie Telecomcode

Reactie

Naam C.L. Berghuis
Plaats Hilversum
Datum 9 september 2019

Vraag1

Artikel 113, derde lid van de Telecomcode verplicht lidstaten erop toe te zien dat eindgebruikers bij de beëindiging van hun contact de mogelijkheid hebben om de digitale televisie-apparatuur (set-top box) via een kosteloze en gemakkelijke procedure terug te geven, tenzij de aanbieder aantoont dat de digitale televisie-apparatuur volledig interoperabel is met de digitale televisiediensten van andere aanbieders, onder wie ook de aanbieder naar wie de eindgebruiker is overgestapt.

Vraag aan aanbieders:
De vraag is hoe dit in de praktijk is geregeld. Wordt dergelijke apparatuur (set-top box) door de eindgebruiker gekocht of gehuurd? Hoe is vervolgens de teruggave van deze apparatuur geregeld en zijn hieraan kosten verbonden?
U dient rekening te houden met de gezondheidsbewuste burger en wetenschappelijk onderzoek. Draadloze functies moeten dus 100% gegarandeerd uitgeschakeld kunnen worden zonder dat deze ooit zomaar aan kunnen, een fysieke schakelaar bijvoorbeeld. Ook moet apparatuur beschikbaar zijn die in beginsel al geen enkele draadloze zenders zoals Wifi, Bluetooth, 2G, 3G, 4G, 5G et cetera bevat. Honderd procent puur bekabeld moet een recht zijn. Eindgebruikers moeten zelf vrij kunnen kiezen welke apparatuur zij hebben.

Bijlage

Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht